Vambola Paavo: on ikka uhhuu värk …

, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: Kristjan Teedema

Tartu peaks tunnuslause järgi olema heade mõtete linn, ent viimasel ajal kipuvad fookusesse rumalused. Kui rääkida tänapäevasest linnaliiklusest, siis see peaks olema sujuv ja kiire. Võimalikult vähe tuleb tekitada kunstlikke takistusi. Kui vaatad üle lahe Helsingisse, see kõik kehtib. Tartus soovib linnavalitsus kangekaelselt saada õnnistuse aga suurimale jaburdusele.

Et teeme magistraalidel ühe sõiduraja kas just Tallinna eeskujul punaseks, aga anname selle ainult ratturitele. Justkui kõnniteedel on vähe ruumi. Need on piisavalt laiad ja siiani mahuvad seal ära nii ratturid kui jalakäijad. Tipptunnil näeme aga, millised ummikud valitsevad Riia ringist kesklinnani. Kõik on umbes, autod venivad teosammul. Ja just sinna kavandab linnaarhitekt Tõnis Arjus «geniaalset» ideed.

Niisiis suvise ajuvabaduse puiestee kõrvale rajame eelolevaks suveks Riia tänavale veel ühe «vabaduse». Liiklus ei ole eksperimenteerimise koht. Kui mingi oluline ja suurt osa linlaste elu puudutav samm ette võetakse, peaksid kaasnema avalikud arutelud. Seda pole olnud. Rahvas loeb lehest, mis kõik on ära otsustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles