Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Väljamõeldud massikaklused, vigastamised ja solvamised – infosõjas kõlbab kõik

Copy
Selle pildi juures on tegu reaalsete tsiteeritud ning vene ja inglise keelest ajalehe jaoks eesti keelde tõlgitud sõnumitega sotsiaalmeediafoorumitest, millega politsei on pidanud viimasel ajal tegelema.
Selle pildi juures on tegu reaalsete tsiteeritud ning vene ja inglise keelest ajalehe jaoks eesti keelde tõlgitud sõnumitega sotsiaalmeediafoorumitest, millega politsei on pidanud viimasel ajal tegelema. Foto: Lii Ranniku illustratsioon

Sellest peale, kui sõda Ukrainas algas, on ka Eestisse jõudnud infosõda. Seda on näha sellistest veebipostitustest, kus jagatakse väärinfot. Keegi, mingilt kontolt, mida varem ei ole olnud, mille omanikku tuvastada pole ka alati võimalik, levitab infot sündmuste kohta, mida mitte kunagi ei ole juhtunud – neist lahinguväljadest räägib politsei vanemkommunikatsiooniametnik Maarja Punak.

Kuidas Ukraina sõjaga kaasnev infosõda Eestis välja paistma hakkas?

Kui Ukraina sõjapõgenikud nädal-poolteist pärast sõja algust hakkasid Eestisse jõudma, oli märgata põgenike suhtes vaenulikke postitusi. Nende tegijad väidavad, et põgenikud panevad toime kuritegusid, näiteks peksavad teisi inimesi või rüvetavad meile olulisi monumente, näiteks urineerivad nende peale, urineerivad ühiskäidavates koridorides.

Tagasi üles