Riigijuhid ja rahvas austasid päikesetõusul Eesti lippu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kell 7.24 olid Tartu tähetorni juurde kogunenud president, peaminister, ministrid, kõrged külalised aga eelkõige Eesti rahvas, et avaldada austust riigilipule.

Vabariigi aastapäev algas Tartus suure rahvaliikumisega. Kella 7 paiku astusid kõigist Toomemäe treppidest üles oma värvidega ehitud üliõpilaskorporatsioonide liikmed. Koos nendega sajad linlased, kellest paljudel olid kaasas ka lapsed.

Tseremoonia algas hümniga. Edasi kõneles Tartu linnapea Urmas Kruuse omariikluse tähtsusest ja rõhutas, et riigijuhtimuses on oluline eelkõige ausus. Tartu maavanem Reno Laidre märkis omalt poolt, et Eesti on tubli, saades ühtaegu hakkama nii palkmaja tahumise kui nutitelefoni rakendustega. Tartumaa praost Joel Luhamets koputas inimeste südametunnistusele, et rahateenimistuhinas kiputakse unustama lähedased.

Vabariigi aastapäeva pidustused jätkuvad Tartus pärgade viimisega Julius Kuperjanovi hauale ning Kalevipoja ausamba juurde. Kell 11 algab jumalateenistus Jaani kirikus, keskpäeval aga kaitsejõudude paraad. Kell 18 saab alguse aga presidendi pidulik vastuvõtt Vanemuise teatri- ja kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles