Presidendi külalisi toidavad ka Tartu kokad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Presidendi kantselei valis Eesti Vabariigi 94. aastapäeva vastuvõtu suupisteid valmistama kaheksa kokka. Tartust usaldati auväärne ülesanne Truffe’i omanikule Joel Ostratile ja Werneri kondiitrile Õie Prit­sonile. 

Joel Ostrati sõnul on nende ülesandeks valmistada 1500 soolast ja 1000 magusat suupistet. Soolaseks pakutakse näiteks terriini. «Põhimõtteliselt on see heeringavahu ja vürtsikiluga valmistatud võileivatort,» selgitas Ostrat.

Samuti tehakse Tartus lihaveise sisefileega tikuvõileibu, mille maitsestamiseks kasutatakse pohlamoosi ja marineeritud kirsstomateid. Soolaseks pakutakse veel küpsetatud verivorsti suupisteid, mis keeratakse sushi nori sisse.

Magusaks saavad presidendi külalised Werneri kohvikus valmistatud miniporgandikooki, sinimustvalgeid Vana Tallinna trühvleid ning pähklipralineed. Magusate suupistete enamik oli eilseks juba valmis, soolased söögid saavad lõpliku viimistluse alles mõni tund enne vastuvõtu algust Vanemuises.

Ligi 800 külalisele valmistatakse umbes 13 000 suupistet. Toitlustamist koordineerib presidendi kantselei peakokk Inga Paenurm, kellele on abiks veel peakokad Ants Uustalu, Maia Smoslova, Artur Ovtšin­nikov, Madis Pold, Dmitri Fo­menko ning kondiiter Allan Kuning.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles