Paraad sulgeb parklaid ja tänavaid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, iseseisvuspäeval on tartlastel kõige etem keskpäeval algavat kaitseväe paraadi vaatama tulla kas liinibussiga või jalgsi, sest parkimiskohti napib ja osa tänavaid on liiklemiseks suletud.

Paraadi vaatama minevatel tartlastel ei tasu Vabaduse puiestee ääres olevatele parklatele loota, sest need on paraadi külaliste käsutuses.

Aga päris võimatu parkimine paraadi ajal kesklinnas siiski pole. «Kohtumaja lubab sel ajal linlastel autosid oma parklasse jätta,» ütles Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Hen­no. Ka saab sel ajal sõiduki jätta Narva maantee linna tuleva suuna esimesele sõidurajale.

Vabariigi aastapäeva üritused toovad 23. ja 24. veebruaril Tartu kesklinnas liikluses ka teisi muutusi. «Kesklinnas tuleb tähelepanelik olla juba neljapäeva õhtul,» soovitas Toomas Henno.

Tähelepanu, ümbersõidud!

Kaitseväe paraadi peaproovi tõttu on täna kell 20.30–24 suletud liikluseks Vabaduse puiestee.

Reedel kell 8–13 on kinni Vabaduse puiestee Riia–Laia tänava lõik ja Poe tänava Küüni–Vabaduse puiestee lõik. Paraadi ajal kell 12–13 on Emajõe ületamiseks kõige etem kasutada Sõpruse silda.

Täna kell 20.30–24 ja homme kell 8–24 on suletud turuhoone parkla ja Uueturu tänava parkla kaubamaja kõrval. Bussid 6 ja 8 sõidavad paraadi peaproovi ja paraadi ajal marsruudil Riia–Narva–Vene. Seega ei läbi bussid Vabaduse puiestee, Raeplatsi ja Palmihoone peatust.

Täna kell 23–23.30 ja homme kell 12.30–12.50 on kaitseväe kolonni liikumise ajal liiklus kinni Riia tänaval Turu–Võru lõigul, Võru tänaval Riia –Väike-Tähe lõigul ja Narva maanteel Võidu sillast Puiestee tänavani. Kaitseväe kolonni liikumise tõttu tuleb täna õhtul ja homme ette ajutisi seisakuid Vabadussillal ja Võidu sillal.

Neli varajast eribussi

Homme kell 16–24 on liikluseks kinni Vanemuise tänav Ülikooli ja Struve tänava vahel, ümbersõit käib Riia tänava kaudu.

Reede varahommikul sõidutavad eribussid liinidel 1, 5, 9 ja 14 kesklinna need tartlased, kes tahavad tähetorni juures lippu tervitada.

Liinidel 1, 5 ja 9 sõidavad normaalbussid ehk Scaniad, 9. liinile oli eile kavandatud väiksem buss, ütles Sebe liikluskorraldaja Svetlana Tennosaar. «Kui linnavalitsus soovib, võime ka sellele liinile panna suurema bussi,» kinnitas ta.

«Bussi suurust jõuab veel arutada,» ütles Tartu ühistranspordi peaspetsialist Madis Oona. «Ilmselt jääb sellele liinile siiski väike buss, sest tavaliselt on seal sõitjaid vähe.»

Paraadi ajal on linnaliinibusside liiklus häiritud ning sellepärast sõidavad bussid 1, 3, 4, 5, 7, 9, 18 ja 20 homme kell 12.30–14 Riia tänaval Turu–Võru–Turu lõigul ja Narva maanteel Riia–Jaama lõigul ümbersõitude ja seisakute tõttu osaliselt vaba graafiku järgi.

Liputervitajate bussid

• Tartlased saavad 24. veebruari hommikul sõita kodust kesklinna riigilippu tervitama nelja eribussiga.

• Buss nr 1 väljub Fi peatusest kl 6.50.

• Buss nr 5 väljub Nõlvaku peatusest kl 6.41.

• Buss nr 9 väljub Tarbusi peatusest kl 6.45.

• Buss nr 14 väljub Ihaste tee peatusest kl 6.37.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles