Galerii: sõjaväelased harjutasid lörtsisajus paraadiks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enam kui 1000 sõjaväelast harjutas Tartus Vabaduse puiesteel vabariigi aastapäeva eelõhtul korduvalt läbi paraadil marssimise. Küll asus orkester liiga kaugel, küll vajasid osade malevkondade rivid sirgemaks tõmbamist - kõik peab pidupäeval olema perfektne.

Lisaks marssivatele sõjaväelastele ootas paraadi peaproovi ka sõjamasinate kolonn, mis ulatus Raekoja platsist Vabadussillani. Kokku astub homsel paraadil üles enam kui 70 sõjaväesõidukit, mida on rohkem kui ühelgi varasemal paraadil.

Harjutusi ei soosinud sugugi ilmataat, kes läkitas sõduritele krae vahele lörtsi. Rohkem kui paar tundi pidid oma etteastet ootama soomusmasinate peal olnud sõdurid, kes tegid aktiivselt soojendusharjutusi.

Hoolimata kesisest ilmast oli paraadiks valmistumist vaatama tulnud sadu inimesi.

Vabariigi aastapäeva pidustused algavad homme hommikul kell 7.24 Toomemäel tähetorni juures riigilipu austamise tseremooniaga. Keskpäeval algab kaitsejõudude paraad. Hiljem saavad soovijad sõjatehnikaga ka tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles