Madis Mihkels sai Prantsusmaa velotuuril kaheksanda koha

Tartu Postimees
Copy
Madis Mihkels.
Madis Mihkels. Foto: Team Ampler-Tartu2024

Prantsusmaal jätkuva velotuuri Tour du Loir et Cher (UCI 2.2) teisel, 197,5 kilomeetrisel etapil sai Team Ampler Tartu 2024 ridades sõitev Madis Mihkels kaheksanda koha ning on kokkuvõttes meeskonna parimana 33. kohal.

Võistluse jooksul eraldus peagrupist kuus meest, kelle seast selgus ka etapivõitja. Esikoha teenis taanlane Andreas Stokbro (Team Coop; 4:43.50), edestades uusmeremaalast Aaron Gate’i (Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling) ja hollandlast Rick Ottemad (Metec – Solarwatt p/b Mantel). Peagrupp kaotas võitjale 34 sekundiga.

Ampler – Tartu2024 meeskonna spordidirektor Jaan Kirsipuu sõnul juhtisid sõitu kuus väga tugevat ratturit, keda peagrupis sõitnud väga püüda ei proovinudki. «Ka meie mehed olid natuke passiivsed, aga vähemalt teenisid nad täna natuke enesekindlust juurde ja nägid, et Madis on võimeline siin etappi võitma,» ütles Kirsipuu.

Teistest Team Ampler – Tartu2024 liikmetest sai Pauls Rubenis 35., Alekss Krasts 52., Artjom Köster 89., Joonas Kurits 90. ja Markus Knaapi 114. koha.

Stokbro kerkis etapivõiduga liidripositsioonile. Ottema kaotab talle ühe ja Gate nelja sekundiga. Mihkels on kokkuvõttes 33., Rubenis 47., Krasts 58., Köster 68., Kurits 92. ja Knaapi 121. positsioonil.

Reedel on velotuuril kavas pikim, 213-kilomeetrine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles