Kanuti Gildi Saal täidab tartlaste nädala etenduskunstiga

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
The Biofilm Sisters on Katrin Kreutzberg (vasakult), Arolin Raudva, Alise Bokaldere ja Mari-Liis Eskusson.
The Biofilm Sisters on Katrin Kreutzberg (vasakult), Arolin Raudva, Alise Bokaldere ja Mari-Liis Eskusson. Foto: Kertin Vasser / Kanuti Gildi Saal

Tallinna etenduskunstide keskus Kanuti Gildi Saal on aeg-ajalt varemgi ühte ja teist toonud tartlastele näha. Nüüdseks külaskäiguks 18.–23. aprillini on aga heast ja paremast pandud kokku lausa festival Ümberlülitus.

Festivali programm on Maarja Kalmre juhtimisel laotatud laiali mitmesse oodatud ja ootamatusse kohta. Lavastusi on neli.

Kanuti Gildi Saalist tulnud teate järgi alustab nädalat Karolin Poska «Sinu nirvaanale», mille kaks etendust leiavad aset Tartu kunstimajas. Lavastus esietendus detsembris 2020 Kanuti Gildi Saalis kohaspetsiifilise lavastusena, kus Poska kutsub publiku endaga rännakule läbi keldrisoppide.

Karolin Poska lavastuses «Sinu nirvaanale».
Karolin Poska lavastuses «Sinu nirvaanale». Foto: Martin Buschmann / Kanuti Gildi Saal

Programmis on ka Andri Luubi ja Riina Maidre galeriilavastus, 1960. aastate suurkujust Yoko Onost inspireeritud «Yokonomatopoeemid», mis etendub kolm korda tARTu poe galerii ülemistes ruumides Aparaaditehases. Maria Metsalu ja rahvusvahelise trupi lavastust «The Well» saab näha kahel etendusel Genialistide klubis.

Festivalil toimub ka The Biofilm Sistersi (Arolin Raudva, Katrin Kreutzberg, Mari-Liis Eskusson ja Alise Bokaldere) lavastuse «Pure Pink Pox» esietendus. See on 22. aprillil Tartu Uues Teatris. Teine etendus on sealsamas festivali viimasel õhtul.

Performatiivne raamatupood Kausaal #3, mis tegutseb 23. aprillil kell 11–18 kirjandusklubis Salong, on ühendav lüli kirjanduse ja etenduskunsti vahel.

Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital, Tartu linnavalitsuse kultuuriosakond ja rahvakultuuri keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles