Tartu vallas valmis põgenike vastuvõtu keskus

Tartu Postimees
Copy
Põgenike vastuvõtukeskus loodi korda tehtud Tabivere hooldekodusse.
Põgenike vastuvõtukeskus loodi korda tehtud Tabivere hooldekodusse. Foto: Kristjan Teedema

Möödunud nädalavahetusel kogunesid vallavalitsuse töötajad ja vabatahtlikud Tabiveres asuvasse Tuuliku 11 hoonesse ning korrastasid endise sotsiaalkeskuse ruumid Ukraina sõjapõgenike majutamiseks.

Endises hooldekodus on 18 tuba majutuseks, üldkasutatavad köögid, puhkeruumid ja sanitaarruumid, see kõik võimaldab majutada ligi 40 inimest.

Abikäe ulatasid kohalikud inimesed, kes annetasid abivajajate tarbeks üleskutse kaudu ruumide sisustamiseks vajalikku. Lisaks vallakodanike abile toetas uute tekkide ja patjadega Trendsetter Europe ja kohalik kodukeemiaettevõte Mayeri Industries pakkus puhastusvahendid.

«Sõjapõgenike saabudes saame selge pildi sellest, millist abi täpselt vajame,» rääkis valla sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja Anne Aleksejev. «Praegu on enamik tube sisustatud, kuid vajaksime juurde veel kummuteid ja valgusteid ning mõned voodid.»

Tartu valda on jõudnud ligikaudu sada sõjapõgenikku, kellest osa on leidnud töö Tartu linnas, osa Tartu vallas. Koolikoha on saanud kaks õpilast ning lasteaiakoht on leitud kahele lapsele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles