Tartu judoka Jakob Vares võitis Euroopa karikaetapil pronksi

Lenel Karu
Copy
Tartu Do judoklubis treeniv Jakob Vares esines Euroopa karikaetapil Tšehhis eestlastest kõige paremini.
Tartu Do judoklubis treeniv Jakob Vares esines Euroopa karikaetapil Tšehhis eestlastest kõige paremini. Foto: Eesti judoliit

Tartu noor judoka Jakob Vares võitis Tšehhis toimunud Euroopa karikaetapil ligi 600 osaleja seast kadettide hulgas pronksmedali. ​Teplice linnas toimunud võistlusel osalesid 29 riigi judokad vanuses 15–17 aastat.

Eestit esindas 13 võistlejat, Tartu Do judoklubi sportlane Jakob Vares maadles kehakaalus kuni 90 kilgrammi. Avaringis alistas ta itaallase Valentino Basso, kuid kaotas seejärel ukrainlasele Oleksii Boldõrevile. Varesele jätkus võistlus lohutusringis, kus ta sai kindla võidu ungarlase Noel Botose ja slovakk Timotej Stefaniki üle. Pronksimatšis alistas Vares kinnihoidmistehnikaga türklase Mevlut Oztase ning saigi tasuks kaela pronksmedali.

Vares on Priit Bergi juhendusel judoga tegelenud üle viie aasta ning võistelnud varem mitmetel rahvusvahelistel turniiridel. Pronksmedali võitmist peab ta tähtsaks. «See näitab, et olen võimeline maadlema Euroopa ja maailmatasemel. Matšid olid head, tehnikad ja võtted tulid välja ning enesetunne oli võisteldes hea,» kirjeldas ta. Kõige lihtsamaks osutus matš itaallase Bassoga ja kõige raskemaks kohtumine ukrainlase Boldõreviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles