Linnavalitsus kutsub rahvast südalinna kultuurikeskuse asjus mõtteid vahetama

Tartu Postimees
Copy
Südalinna kultuurikeskus kerkib tõenäoliselt Tartu keskparki.
Südalinna kultuurikeskus kerkib tõenäoliselt Tartu keskparki. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeval, 25. aprillil kell 17 algab lodjakojas südalinna kultuurikeskuse koosloome töötuba, kus arutletakse kesklinna elurikkuse ja parkide teemadel.

Südalinna kultuurikeskuse kavandamisel on arutuse all küsimused, milline peab olema hoone, et see sulanduks ümbritsevasse pargimaastikku ja muudaks selle kvaliteetsemaks. Koosloome töötoas tutvustatakse valminud roheuuringut, räägitakse kesklinna parkide kasutajauuringust, kuulatakse linna plaane elurikkuse arendamisel ning arutatakse ühiselt, milline võiks olla hea avalik ruum, mis oleks roheline sõna paremas mõttes ja kus kõik leiaksid tegevust.

Töötuba alustab Aveliina Helm (Tartu ülikool, Nordic Botanical), kes räägib südalinna kultuurikeskuse roheuuringust, Merle Karro-Kalberg (Eesti maaülikool, Tartu 2024 projekt «Kureeritud elurikkus») tutvustab kesklinna parkide kasutajauuringut, ning Anna-Liisa Unt (Tartu linnavalitsuse ruumiloome osakond) Tartu linna plaane elurikkuse arendamisel.

Jätkub arutelu laudkondades, kus kõne all on südalinna kultuurikeskust ümbritsev pargiruum, kesklinna rohevõrgustik, kliimaeesmärgid ja elurikkus ning selle arengusuunad linnas laiemalt.

Osalejatel palutakse registreerida Tartu linnavalitsuse veebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles