Markus Meier: linnavõimu võitlus bussisõitjate vastu

, Keskerakonna saadikute nõunik Tartu linnavolikogus
Copy
Markus Meier
Markus Meier Foto: Sander Peterson

Eelmisel nädalal teatas Tartu linnavalitsus plaanist tõsta 1. juulist bussi- ja rattaringluse piletite hindu. Hämmastav on see, et mõni kuu tagasi, sügiseste valimiste arutelude aegu ei rääkinud mitte ükski poliitiline jõud selle vajadusest. Nüüd aga minnakse hinnatõusuga võtma õpilaste, üliõpilaste ja rasket tööd tegevate inimeste rahakotist veelgi rohkem raha. Ehkki linnavalitsus soovib suurendada ka parkimistasusid, siis samal ajal ühissõidukite piletihindu tõstes mängitakse nullsummamängu ning bussisõitjate hulk jätkab vähenemist.

Hinnatõusu on tunda toidukorvis, kohvikumenüüdes, kinnisvaraportaalides, poodide vaateakendel. Siiski ei saa hinnarallit teha bussipiletitega, sest tegemist ei ole harva ostetava nipsasjakesega. See on bussisõitjate igapäevaelu lahutamatu osa, mis tagab üldiselt hea ligipääsu tööle, kooli, poodi, arstile, spordisaali või ükskõik millise teenuse juurde.

Hiljuti arvasin, et linnavalitsus on minuga ühte meelt, kui linn otsustas anda sõjapõgenikele tasuta sõidu õiguse. Linnavõim sai justkui aru, et teenustele võrdse ligipääsu andmine on sotsiaalne garantii, mis tagab inimeste mobiilsuse sõltumata nende võimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles