Tarmu Kurm: suur jalutuskäik Tartu moodi

Tarmu Kurm
, kolumnist
Copy
Tarmu Kurm
Tarmu Kurm Foto: Kalmar Kurs

Möödunud laupäeval parkisin auto linna suurima kaubanduskeskuse taha ja otsustasin, koer ustavalt rihma otsas, jalutada kesklinna poole. See jalutuskäik pidi olema muu hulgas pisut ka eksperimendi moodi, et välja selgitada, kui lihtne on jalakäijal Riia ringi ümberehitamise tingimustes sealt südalinna pääseda. Etteruttavalt olgu öeldud, et patseeringu järeldus osutus ilmselgeks: Lõunakeskuse tagumisest parklast on jalakäijal hõlpsam jõuda Tõrvandi keskusse kui Tartu kesklinna.

Kõrvalepõikena ei saa ütlemata jätta, et ilmselge oli ka see, et ilm oli kõike muud kui selge. Nimelt olin vaevu autost välja astunud, kui tekkis ootamatu ja omapärane tormilaadne ilmanähtus, mis muutis kogu retke iseäranis meeldejäävaks: tõusis tugev tuul, algas lume- ja seejärel rahesadu, ühtlasi müristas ja lõi välku.

Kui Agu Sihvka kombel kõik ausalt ära rääkida ja kogetust järgemööda jutustada, peab alustama sellest, et kaubakeskuse tagumise parkla juures ei olnud ühtegi silti, mis oleks jalakäijale teed kesklinna poole juhatanud. Ainus noolekujutisega silt osutas Elva poole. Selles suunas sammud seadsingi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles