Max Hristjuk võitis rahvusvahelisel maadlusturniiril esikoha

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Max Hristjuki kehakaalus (-65k kg) oli 28 sportlast, kellest poodiumi kõrgeimale astmele jõudis just eestlane.
Max Hristjuki kehakaalus (-65k kg) oli 28 sportlast, kellest poodiumi kõrgeimale astmele jõudis just eestlane. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel toimus Tšehhis kõrgetasemeline maadlusturniir Chomutov Grand Prix, kus Tartu Kalev-Englase kadett Max Hristjuk head maadlust näitas ning oma kehakaalus võitmatuks jäi.

Sportlasi oli sel korral palju ning Max Hristjukil tuli maadelda seitse matši. «Üle nelja matši tiitlivõistlustel tavaliselt ei ole, et sellega peaksid olema kuskile jõudnud juba, aga siin Max [Hristjuk] maadles seitse matši ja ühe ringi oli sealjuures vaba,» kirjeldas treener Kristjan Press.

Tartlasel tuli vastu seista näiteks Rootsi, Norra, Taani ja Rumeenia maadlejatele, kes kõik ka alistatud sai. Pressi sõnul oli tulemus ootuspärane. «Tema tase peakski selline olema,» ütles ta. «Ma loodan lihtsalt, et ta saab viimaste Armeenia ja Rumeenia laagritega veel 15 protsenti otsa, sest tal on maadlustunde vähe ja oleks potentsiaali veel käiku juurde panna,» lisas treener.

Press tõi välja sellegi, et kuna üldjuhul on Tšehhi turniir umbes kaks kuud enne Euroopa meistrivõistlusi, võtavad paljud riigid seda kui kontrollvõistlust. Seetõttu on treeneri sõnul võistluse konkurents nõnda tugev, et kes seal on võidukas, jõuab tavaliselt ka EMil medalimatšidesse.

Võistlustules oli Englasest veel Artur Jeremejev, kes aga ühe kaotuse tõttu alagrupis kolmandaks ning kokkuvõttes viiendaks jäi. Samuti jäid võitudeta noored Renar Joonas ja Meelis Jõesaar.

Sellel laupäeval osaleb Max Hristjuk juba aga kadettide Eesti meistrivõistlustel, mis Pressi sõnul pigem vormistamise küsimus on. Seejärel sõidab Englas Armeeniasse laagrisse. Järgmine suurem võistlus toimub 14.-15. mail, kui Tallinnas toimuvad Põhjamaade meistrivõistlused 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles