Corelli Music jagab ülestõusmispühade kontsertide pileteid tasuta Ukraina sõjapõgenikele

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Barokkorkester ja solistid Tartus Jaani kirikus.
Barokkorkester ja solistid Tartus Jaani kirikus. Foto: Corelli Music / Karin Helstein

Kontserdiagentuuri Corelli Music esimesel ülestõusmispühal kell 18 Tartus Jaani kirikus aset leidval kontserdil tulevad ettekandmisele G. B. Pergolesi suurteos «Stabat Mater» ning valik aariaid ja «Halleluuja!» G. Fr. Händeli oratooriumist «Messias» HWV 56.

Agentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos tõdes, et kirikuaasta suurimat rõõmupüha ehk ülestõusmispüha varjutavad tänavu karmid ja kurvad sündmused. «Seepärast pakume muusikat nii kannatusajast kui ka rõõmsamatest aegadest, mis saabuvad loodetavasti varsti,» ütles ta.

Mail Sildos kirjeldas ka, kuidas esialgu oli neil plaanis ülestõusmispühade kontsertidel Tartu ja Tallinna kirikutes ette kanda vaid Händeli tuntuim oratoorium «Messias», mis kuulutab kirikuaasta rõõmusõnumit alates Lunastaja sündimisest kuni ülestõusmiseni.

Kontserti dirigeerib Martin Sildos.
Kontserti dirigeerib Martin Sildos. Foto: Rasmus Kull

«Kuid seoses alanud kohutava sõjaga Ukrainas algavad need kontserdid nüüd ühe kaunima kannatusaja suurteosega «Stabat Mater», mõeldes kõigile leinavatele emadele nii Eestis kui ka Ukrainas,» rääkis Mail Sildos. «Eestisse jõudnud Ukraina sõjapõgenikest enamik on ju emad lastega, kes kannatama on pidanud.»

Dirigendi Martin Sildose valitud aariad «Messiast» liiguvad sel kontserdil sõnumitega edasi läbi kannatuste ja sõjasündmuste, jõudes ülestõusmise rõõmusõnumini. Kava lõpetab lootusrikkalt «Halleluuja!».

Sopran Pirjo Jonas.
Sopran Pirjo Jonas. Foto: Mirjam Veisner

Publiku ees seisavad sopran Pirjo Joonas, kontratenor Ivo Posti, tenor Anto Õnnis ja bass Alvar Tiisler ning mängib Corelli barokkorkester ajastu pillidel.

Corelli Music on oma kontsertidel kogunud publiku annetusi ning lisanud annetustele oma piletitulu.

«Eesseisvate kontsertide pooled piletid jagame koostöös Ukraina kultuurikeskusega tasuta ära sõjapõgenikele nii Tallinnas kui ka Tartus. Ehk on kaunist barokiaja muusikast neile veidigi lohutust, hingejõudu ja lootust,» ütles Mail Sildos.

Kontserdid «Messias. Kannatused ja rõõmusõnumid» leiavad aset 17. aprillil kell 18 Tartus Jaani kirikus ja 19. aprillil kell 19 Tallinnas metodisti kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles