PPA väljastab dokumente erandkorras sel nädalal ka õhtuti

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kui veel hiljuti tuli Tartu politsei- ja piirivalveameti teenindusbüroo järjekorras oodata tööpäeviti pool tundi kuni tund, siis nüüd on võimalik saada dokument kätte ka nädalavahetusel.
Kui veel hiljuti tuli Tartu politsei- ja piirivalveameti teenindusbüroo järjekorras oodata tööpäeviti pool tundi kuni tund, siis nüüd on võimalik saada dokument kätte ka nädalavahetusel. Foto: Sille Annuk

Pärast sõja puhkemist Ukrainas on eestlased taotlenud varasemast enam isikut tõendavaid dokumente. Selleks et inimesed saaksid valminud dokumendid kiiremini kätte, lisas politsei- ja piirivalveamet suuremate teeninduspunktide broneeringukalendrisse ajutiselt aegu nädalavahetuseks ja tööpäevaõhtuteks.

Nii oli erandkorras möödunud nädalavahetusel avatud ka politsei- ja piirivalveameti (PPA) Tartu teenindus, nii laupäeval kui ka pühapäeval kell 9–16. Neil päevil kasutas võimalust oma valminud dokumendile järele tulla üle poole tuhande inimese. Ka selle nädala õhtuti on Tartu teenindus erandkorras lahti tavapärasemast kauem ehk õhtul kella kaheksani. Õhtused ja nädalavahetuse broneerimisajad on mõeldud üksnes valminud dokumendile järele tulemiseks ja selleks soovitab PPA aja broneerida iseteeninduskeskkonnas https://broneering.politsei.ee/.

«Praegu on teenindussaalides dokumentide kätteandmisel ning ka sõjapõgenikele ajutise kaitse pakkumiseks tavapärastele klienditeenindajatele lisaks abis reservametnikud. Need on tegelikult meie enda politseinikud, piirivalvurid, uurijad, piirkonnapolitseinikud ja teised, kes kaasmaalaste ja siia saabunud abivajajate kiiremaks abistamiseks oma tavatöö kõrvalt selle aja ja soovi on leidnud,» sõnas PPA Tartu teenindustalituse juhataja Angela Kahar.

Ta lisas, et praegu ootab Tartu teeninduses veel kätteandmist umbes 3500 dokumenti ja kui inimesed kasutavad nüüd agaralt võimalust tulla päevastel ja lisandunud õhtustel aegadel oma dokumendile järele, ei pruugi eesootaval nädalavahetusel olla vajadustki teenindust erakorraliselt avada.

«Samas ootab siin suur hulk valminud dokumente omanikke, mistõttu kutsume kõiki üles kasutama broneeringusüsteemis ootavaid vabu aegu, et tulla oma valminud dokumendile järele,» märkis PPA pressiesindaja Ragne Keisk.

Kui dokumenti ei ole teenindusest välja võetud kuue kuu jooksul, siis üldjuhul see hävitatakse. «Kuid praegusel kriisidest palistatud ajal ootab meie juures ka näiteks aasta vanu dokumente. Oleme arvestanud, et ehk ei ole olnud kõigil võimalik vahepealsete piirangute vältel teenindussaali tulla,» rääkis Kahar.

Kui dokumendid on valmis ning vastavasse teenindussaali saadetud, teavitab PPA sellest ka dokumentide omanikku. «Nüüd on ainuõige sellise kirja laekudes endale aeg broneerida ja pikalt sabas seismiseta eelbroneeritud ajal dokumendile järele tulla. Vabu aegu on, juba näiteks homme hommikuks,» teatas Kahar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles