ERM alustab kultuurikursust Ukraina põgenikele

Tartu Postimees
Copy
Viiel kohtumispäeval saadakse tuttavaks üksteise ja muuseumiga, osalejad jagavad oma lugu ja saavad osa teiste lugudest.
Viiel kohtumispäeval saadakse tuttavaks üksteise ja muuseumiga, osalejad jagavad oma lugu ja saavad osa teiste lugudest. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Eesti Rahva Muuseum on mitme aasta vältel korraldanud eesti kultuuri lühikursust hiljuti Eestisse saabunud või vähelõimunud elanikele. 26. aprillil algab esimene lühikursus Ukrainast saabunud sõjapõgenikele.

Viiel kohtumispäeval ERMis saadakse tuttavaks üksteise ja muuseumiga, osalejad jagavad oma lugu ja saavad osa teiste lugudest. Külastatakse näitusi, räägitakse Eesti tähtsamatest ajaloosündmustest, keelest, kultuurist ja muusikast, loodusest ja kommetest. Valmistatakse ja maitstakse eesti toitu.

Kogu vajalik info ukraina keeles: https://www.erm.ee/et/kartotki-kurs-pro-estonsku-kulturu.

Varem on niisugusel kursusel esimese sissevaate Eesti ajalukku ja kultuuri ning eestlaste identiteeti saanud üle 700 osaleja. Kursust ennast on tunnustatud Tartumaa aasta õpiteo tiitliga 2020. ERMi hariduskeskus on saanud kursuse arendamise eest ka muuseumihariduse edendaja tiitli Muuseumirott 2021. aastal.

Kursuse elluviimist toetab integratsiooni sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles