TÄNAVAKÜSITLUS ⟩ Kuidas kõrgemad parkimistasud teie parkimisharjumusi muudaksid?

Copy
A-piirkonnas tuleks tunnise parkimise eest maksta senise kahe euro asemel kolm eurot.
A-piirkonnas tuleks tunnise parkimise eest maksta senise kahe euro asemel kolm eurot. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus saatis teisipäeval volikogule eelnõu ettepanekuga suurendada juulist parkimistasusid ning muuta tasulise parkimise aeg tunni võrra pikemaks ja laiendada tasulist parkimist ka laupäevale, et vähendada pikemaajalist parkimist. Pühapäeva pealelõunal oli Tartu kesklinna parklates autosi palju, mida arvavad aga autojuhid, kuidas korraldus nende parkimisharjumusi muuta võib?

Tartlane Seila Peek.
Tartlane Seila Peek. Foto: Margus Ansu

Seila Peek

Kindlasti see muudab ja ilmselt ma liiguks rohkem jalgsi või linnatranspordiga, mis on ilmselt ka eesmärk võib-olla. Nädalavahetustel kasutaksin samamoodi ilmselt rohkem ühistransporti ja liikleks vähem autoga.

Tartlane Lea Sõmer
Tartlane Lea Sõmer Foto: Margus Ansu/Tartu PM/Scanpix Baltics

Lea Sõmer

Ei mõjuta, käin ainult pühapäeviti Tartus ja harva. Teil on siin täitsa lust ja lillepidu (tallinnaga võrreldes - toim). Sest no raekoja platsist kakssada meetrit eemal saad tasuta parkida laupäeva ja pühapäev – minge ja tehke Tallinnas järgi.

Tartlane Andres Annikov.
Tartlane Andres Annikov. Foto: Margus Ansu

Andres Annikov

Kindlasti ei tee see parkimisharjumusi paremaks. Ma ei ole väga süvenenud, aga ma saan aru, et see ei puuduta ainult parkimist, vaid ka näiteks rattaringlust ja üldse kogu seda ühistranspordi teenust. Kas see just on kõik üks pakett, aga kindlasti osa sellest puudutab igaüht meist. Suhtun negatiivselt, sest probleeme ei saa lahendada kruvide kinnikeeramisega. Umbes nii, et parkimine muutub mitte mingisuguse tegevusega kaasnevaks, vaid oleks luksuseks omaette. Seega arvan, et peaks saama probleeme kuidagi teistmoodi lahendada. Tartu on kui tõmbekeskus ja inimesed tulevad Tartusse nädalavahetustel ja neile on see kindlasti mingisugune lisakoormus või kulu.

Tallinlane Algi Karits.
Tallinlane Algi Karits. Foto: Margus Ansu

Algi Karits

Ma arvan küll, et see väga positiivne ei ole, et kui sa reede õhtu tuled ja oled veel laupäeva ja pühapäeva, et siis pead parkimise eest maksma. Praegu tuled reede õhtul ja oled tasuta kuni esmaspäeva hommikuni ja ma arvan, et muutus väga hea mõte ei ole.

Kui ma käiksin tihemini siin, siis mõjutaks rohkem, aga kui midagi muud üle ei jää, siis pargin ja maksan. Ma arvan, et ega ma sellepärast kusagil vähem käima ei hakka, me kõik ju lepime igasuguste asjadega ja midagi pole teha.

Ravimiameti juht Katrin Kiisk.
Ravimiameti juht Katrin Kiisk. Foto: Margus Ansu

Katrin Kiisk

Minu parkimisharjumusi muudab see vähe, sest nädalavahetustel satun linna harva ja enamasti mitte kesklinna. Kui on ka vaja, siis tulen ja tasun.

Tartlane Henri Heide.
Tartlane Henri Heide. Foto: Margus Ansu

Henri Heide

Üldiselt ma ei ole autoga linnas, pigem jala, ratta või rulaga. Suuri muutusi see otseselt ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles