Maamessile saabuv rasketehnika võib aprilli lõpul Tähtveres ummikuid põhjustada

Tartu Postimees
Copy
Maamess Tartus 2019. aastal.
Maamess Tartus 2019. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu Näitused annab teada, et seoses maamessiga on lähinädalatel eeskätt Tähtvere linnaosas, kuid ka teistes linnajagudes ja ümbritsevatel maanteedel oodata suurenenud liiklusvoogusid ja võib tekkida ummikuid. Liiklejatel palutakse säilitada rahulikku meelt ning olla tähelepanelik, sest suur osa veostest on suuregabariidilised.

Maamessi projektijuht Margus Kikkul rääkis, et tänavu on messile oodata ligikaudu 430 ettevõtet ning messil annab tooni rasketehnika. Näiteks on kohal traktorid, kombainid, põllutööriistad, metsalangetus- ja väljaveomasinad ning mitmesugused põllumajanduses ja metsanduses kasutatavad seadmed.

«Alustame Maamessi ülespanekuga varakult, et liikluskoormust hajutada, kuid paratamatult võib tekkida ummikuid, sest veosed on suured ja liikluses aeglasemad ning nende manöövrid vajavad rohkem ruumi,» kirjeldas Kikkul.

Küll lisas ta, et nii messikorraldajad kui G4S liiklusreguleerijad on vilunud ning annavad endast parima sujuva liiklusvoo tagamiseks.

Tihedama liiklusega tuleb lähinädalatel arvestada eelkõige Fr. R. Kreutzwaldi, F. Tuglase, Betooni ning Tähtvere tänavatel. Tallinna suunal liikujatel palutakse võimalusel kasutada Fr. R. Kreutzwaldi tänava asemel Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteed.

Rahvusvaheline maaelule ja maamajandusele pühendatud Maamess avatakse külastajatele neljapäeval, 21. aprillil kell 10 ning kestab laupäeva, 23. aprilli kella 16ni. Külastajad saavad sõidukid jätta tasuta parklatesse, mis asuvad Gardesti, Rohelise Pargi, Tartu laululava ja Vaksali tänava pikenduse juures. Liiklejatel palutakse tähelepanelikult jälgida ajutisi liiklusmärke ja täita reguleerijate korraldusi. Võimalusel palutakse messile saabumiseks kasutada ühistransporti või Tartu rattaringlust.

Maamess on Eesti suurim mess ning suurim Baltikumis omataoliste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles