Eesti teine parim soome keele tundja on Tartu Tamme gümnaasiumi õpilane

Lenel Karu
, reporter
Copy
Parimad soome keele tundjad kooliõpilaste seas selgitati välja juba 25. korda.
Parimad soome keele tundjad kooliõpilaste seas selgitati välja juba 25. korda. Foto: Soome instituut

Eile selgusid Tartus parimad üldhariduskoolide soome keele tundjad, teise koha pälvis Tartu Tamme gümnaasiumi õpilane. Olümpiaadi korraldab Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut koos Soome instituudi ja Tallinna ülikooliga. Täna tähistatakse Soomes Agricola ehk soome keele päeva.

Juba 25. korda toimuva soome keele olümpiaadi võitis Marleen Mägi Tallinna ühisgümnaasiumist 141,5 punktiga, teiseks tuli Ingrid Roosiväli Tartu Tamme gümnaasiumist. Tema õpetaja on Piibe Leiger ja Roosiväli kogus 130 punkti. Kolmandaks tuli Sigrid Siinmaa Tallinna ühisgümnaasiumist 128,5 punktiga.

Lõppvoorus osales 26 õpilast kaheksast koolist (9.–12. kl). Eelvoor toimus selle aasta alguses ja kokku osales 125 õpilast 13 koolist üle Eesti. Soome keelt õpitakse üldhariduskoolides nii B- kui ka C-keelena ja kutsekoolides.

Olümpiaad algas eile Soome suursaadiku Timo Kantola videotervitusega ning osalejatel tuli ennast proovile panna vestlus- ja kirjutamisoskuses ning lahendada sõnavara-, grammatika-, kuulamis-, tekstimõistmisülesandeid.

Olümpiaad oli pühendatud raamatukogude aastale Eestis, näiteks tuli kirjutada teemal, milline on parim viis loo jutustamiseks tänapäeva maailmas, suulises osas arutleti koolis loetava kohustusliku kirjanduse ja lugemise kasulikkuse üle. Pärast ülesannete lahendamist said nii õpilased kui ka õpetajad külastada Soome instituudi raamatukogu. Seal sai heita pilgu instituudi raamatukogule, omavahel kohtuda ning tutvuda raamatukogude ja Soome teemadega Tartus.

Võistluspäev tipnes auhindade jagamisega, kus olümpiaadil osalenuid tervitas Soome instituudi programmijuht Liina Ergma ja Tartu ülikooli teaduskooli õpilastegevuse peaspetsialist Merle Rahkema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles