Happy Big Band Weekendil astub ERMis kahe orkestri ette Leedu dirigent

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jievaras Jasinskis
Jievaras Jasinskis Foto: SCANPIX

Laupäeval ja pühapäeval täitub ERMi silla-ala bigbändimuusikast. Laulu- ja pillimänguselts Con Vivo eesotsas Toomas Petersoniga ning Big Band Tartu on kutsunud esinema mitu orkestrit.

Kaunas Big Band
Kaunas Big Band Foto: Mantas Zinkevičius / Con Vivo

Laupäeval astuvad kuulajate ette Elleri bigbänd, Viimsi muusikakooli džässbänd ja Otsa kooli bigbänd. Hakatus on kell 15.

Pühapäeval kell 13 teevad muusikat Big Band Tartu (solist Kreet Stubender) ja Kaunase Big Band. Kummalgi päeval ei ole kuulamiseks tarvis piletit osta.

Laupäeval kell 22 esineb Kaunase Big Band tallinlastele džässiklubis Philly Joe's, kuhu sissepääs on piletiga.

Kaunaslaste ja pühapäeval ka tartlaste dirigent on Jievaras Jasinskis, kes on ühtlasi helilooja. «Ta ei piirdu ainult džässiga,» lisas Toomas Peterson. «Tema muusikat on Eestis esitatud Eesti Muusikapäevadel ja ta on esindanud Leedut Eurovisooni lauluvõistlusel Oslos ansambli In Culto koosseisus.»

Con Vivo korraldab sel nädalavahetusl Happy Big Band Weekendi nii kuulajatele rõõmuks kui ka sõpruse edendamiseks. Nimelt on Big Band Tartu oma tegevusaastate jooksul kohtunud paljude külalisdirigentide ja bigbändidega, kellega ka peale projektide lõppemist on jätkunud rõõmus suhtlemine.

«Suheldes saab selgeks kõigi tegemiste ühisosa – soov teineteise esinemist kuulata, jagada parimat repertuaari ja ideid, korraldada ühiseid laagreid uue muusika ja/või stiilide õppimiseks, sõbruneda kontserdijärgses meeleolus,» on kirjas ürituse veebitutvustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles