TARTU TULEMINE ⟩ Loodusmuuseum kolis algul majast majja

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Väljapaneku koostanud Inge Kukk näitab, et loodusmuuseumi hoone oli projekteeritud Toomele ning pidi ulatuma toomkiriku varemetest peaaegu Inglisillani, kuid jäi Vene-Jaapani sõja tõttu ehitamata.
Väljapaneku koostanud Inge Kukk näitab, et loodusmuuseumi hoone oli projekteeritud Toomele ning pidi ulatuma toomkiriku varemetest peaaegu Inglisillani, kuid jäi Vene-Jaapani sõja tõttu ehitamata. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikool peab oma loodusmuuseumi alguseks 6. aprilli 1802. Rikkalikku mineraalide ja eluslooduse enamasti surnud esindajate kollektsiooni on käinud selles pika peafassaadiga hoones uurimas ja lusti pärast vaatamas mitu põlvkonda tartlasi ja huvilisi kaugemaltki. Kõigepealt aga paiknesid kollektsioonid rohkem kui sada aastat muudes majades.

Loodusmuuseumi näituste ja loodushariduse osakonna peaspetsialist Inge Kukk on koostanud stendinäituse sellest, millistes hoonetes on 220 aasta jooksul see varandus paiknenud. Väljapaneku tutvustamist alustas ta Aleksander I venna suurvürst Konstantin Pavlovitši annetusest.

Suurvürstlik kingitus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles