GALERII ⟩ Annemõisa jalgpallihalli rajajad said kingiks kunstmuru

Copy

Täna hommikupoolikul avati ametlikult kauaoodatud Annemõisa jalgpallihall, mille püsti saamine võttis omajagu aega ning kannatust.

Jalgpallihall pidi valmima juba selle aasta esimestel päevadel, kuid Sloveenia ettevõtte tarneraskuste tõttu sai kuppel püsti alles nüüd. Täna kogunesid jalgpalliklubide, ehitajate ja linnavalitsuse esindajad avaüritusele halli erkrohelisele kunstmurule.

Linnapea Urmas Klaasil oli külalistele pidulik teadaanne: vaid paar minutit enne ürituse algust sai allkirjastatud pneumohalli kasutusluba.

Eesti jalgpalli liidu peadirektor Tõnu Sirel ütles, et Annemõisa hall on ainult üks viieteistkümnest sisehallist, mida üle Eesti on kavas rajada. «Meie eesmärk on üle Eesti igasse maakonda selline sisehall rajada,» toonitas Sirel. «Kokku peaks ühise töö tulemusena valmima ligi 100 000 ruutmeetrit kaetud väljakupinda.»

Hoonet haldava Tartu Spordi juhataja Eve Lille sõnul on jalgpallurid olnud pidevalt natuke vaeslapse rollis, treenimisvõimalused on olnud kitsad. «Puudu on jäänud väljakutest ja sisetingimused olid sisuliselt olematud,» kirjeldas Lill. Nüüd valminud sisehalli hakkavad jagama viis jalgpalliklubi.

Lisaks treeningutele hakkavad seal kehalise kasvatuse tunnis käima Hansa ja Kivilinna kooli ning Annelinna ja Petersoni gümnaasiumi õpilased. 

Ehitajaid ja toetaja tänati temaatiliselt, neile kingiti kenasti raamitud kunsmurulapp ning hulk kuldseid jalgpalle. Et jalgpallihall korralikult avada, lõid klubide, ehitajate ja toetajate esindajad ühiselt kuldseid palle võrku. 

Pärast ametliku osa lõpp kostitati külalisi hea ja paremaga, said uudistada nii halli sisemust kui ka kõrval asuvaid olmeruume. Väravasse ehitatud laval musitseeris Paul Nemtsov.

Annemõisa jalgpallihalli ehitas AS YIT Eesti, pneumohalli hankis ja paigaldas Sloveenia ettevõte DUOL d.o.o. Kokku läks halli rajamine maksma 3 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles