Tartu korvpallimeeskond alustab uue liiga finaalturniiril Poolas medaliheitlust

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Hendrik Eelmäe (number 5) sõnas, et meeskond on mänguks valmis ning et eesmärk on oma mäng käima saada ja nautida.
Hendrik Eelmäe (number 5) sõnas, et meeskond on mänguks valmis ning et eesmärk on oma mäng käima saada ja nautida. Foto: Kristjan Teedema

Täna õhtul algab Poolas Wloclawekis Põhja-Euroopa korvpalliliiga ENBL finaalturniir, kus kaheksa meeskonna seas põhihooaja neljandana lõpetanud Tartu Ülikool Maks ja Moorits kohtub täna tabelitipu Anwil Wloclawekiga, homme mängitakse juba medalitele. 

Meeskonna mänedžer Robert Peterson rääkis, et enamik mehi on rivis ning reisiväsimust justkui olla ei tohiks. Nimelt sõideti esmaspäeval bussiga küll Riiga, kuid teisipäeval said nad teekonda jätkata lennukiga.

Siiski segavad mõnda mängijat kas väiksemad või suuremad vigastused. Poola ei sõitnud kaasa Märt Rosenthal, kes peale Riia VEFi mängu jalale viga tegi ning see nädal kindlasti meeskonda aidata ei saa.

Täna kohtub Tartu finaalturniiri võõrustava Anwil Wloclawekiga, kes läbis põhiturniiri kaotusteta, tublilt on nad mänginud ka kodumaal. 

Peterson rääkis, et kuigi neid on keeruline alistada, pole see võimatu. «Eks täna ole meil päris kõva vastane, nad on Poolas ka tublisti mänginud, aga eks ikka läheme igat mängu võitma, nagu VEFi vastu, kes oli tabeliliider. See oli hea näide, et esimene mäng läks küll täitsa aia taha, aga teises mängus suutsime mängida küll,» rääkis ta.

Tartu ridadesse kuuluv Hendrik Eelmäe sõnas, et juba eile sai meeskond trenni teha ning vastase taktikaga tutvuda. Ta lisas, et nad on mänguks valmis ning eesmärk on oma mäng ilusti käima saada ja korvpalli nautida. «Anname endast maksimumi ja eks homme õhtuks ole näha, kui kaugele jõuame,» ütles ta.

Kui täna ka finaali edeneda ei õnnestu, on soov võita pronksmedal, milleks tuleb üle olla kas Basket Brnost või Šiauliai-7betist. Nende kahe meeskonna omavaheline mäng toimub samuti täna. 

«Lõetada turniir võiduga on alati tore ja kuna see liiga on esimest korda käimas, siis oleks tore olla ajaloolise kolme hulgas. Kes neljandat ikka mäletab,» sõnas mänedžer.

Tänane kohtumine algab Eesti aja järgi kell 20 ning seda saab jälgida, küll tasuliselt, siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles