Linnavalitsus kavandab bussi- ja rattaringluspiletite hinnatõusu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kõik bussipiletite hinnad tõusevad, kuid Tartu linna ja valla ning Luunja valla elanikud saavad sõita teistest soodsamalt.
Kõik bussipiletite hinnad tõusevad, kuid Tartu linna ja valla ning Luunja valla elanikud saavad sõita teistest soodsamalt. Foto: Margus Ansu

Linnavalitsus saatis eile volikogule eelnõu bussipiletite ja rattaringluse hinnatõusu ettepanekuga, samuti kavandatakse piletitüüpide muudatusi. Plaan näeb ette kehtestada tartlastele ning Tartu ja Luunja valla elanikele sooduspiletid, kuid needki on kallimad kui praegused piletid.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm selgitas, et ühissõidukipiletite hinnatõus on vajalik eelkõige gaasihinna, keskmise töötasu ja tarbijahinnaindeksi kasvu tõttu, sest nende näitajate alusel korrigeeritakse igas kvartalis vedajale makstavat liinikilomeetri hinda. «Meie kulu bussitranspordile on sel aastal vähemalt kolm miljonit eurot suurem kui eelmisel aastal,» selgitas Tamm.

Suurem osa praegustest piletihindadest on kehtinud juba 15 aastat, mille kestel on keskmine palk kasvanud üle kahe korra ja tarbijahinnaindeks 44,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles