Parkimine muutub kallimaks ja tasuliseks ka laupäeviti (1)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, milles soovib muuta A-piirkonnas parkimise tasuliseks ka laupäeviti. Ülikooli tänava parkla, mis asub A-piirkonnas.
Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, milles soovib muuta A-piirkonnas parkimise tasuliseks ka laupäeviti. Ülikooli tänava parkla, mis asub A-piirkonnas. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus saatis eile volikogule eelnõu ettepanekuga suurendada 1. juulist parkimistasusid A- ja B-piirkonnas. Lisaks on kavas mõlemas piirkonnas muuta tasulise parkimise aeg tunni võrra pikemaks ning laiendada tasulist parkimist ka laupäevale.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on ettepanekud seotud ennekõike tasulise parkimisala suure täitumusega. «Parkimistasu tõstmine võimaldab vähendada pikemaajalist parkimist ning jätta lühiajalistele parkijatele rohkem kohti,» täpsustas Tamm.

Linnavalitsus tegi ettepaneku tõsta parkimistasu A-piirkonnas seniselt kahelt eurolt kolmele eurole ning B-piirkonnas ühelt eurolt 1,5 eurole tunnis. Mõlemas piirkonnas on kavas muuta ka ühe ja kolme kuu ning aasta parkimistasusid. Samuti soovitakse nendes piirkondades kaotada ühe päeva parkimistasu, kuna see soodustab sõidukite pikaajalist parkimist ja vähendab parkimiskohtade kasutust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles