Vargad ei löö risti ette, taastatava kiriku altarilt kadus Jeesuse pilt

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu Maarja koguduse juhatuse liige Lea Saar (vasakul) ja Maarja kiriku sihtasutuse juhataja Silvia Leiaru loodavad, et ehk leiab altaripildi varas siiski meelerahu.
Tartu Maarja koguduse juhatuse liige Lea Saar (vasakul) ja Maarja kiriku sihtasutuse juhataja Silvia Leiaru loodavad, et ehk leiab altaripildi varas siiski meelerahu. Foto: Margus Ansu

Taastatava Tartu Maarja kiriku torni tipp küünib nüüd veelgi kõrgemale taeva poole, sest eile sai paika tulevase tornikiivri kandesõrestiku esimene moodul. Samal ajal on pühakoja taastajad hämmingus ja nördinud, sest hiljuti on keegi saalis rüüstanud ajutist altarikohta, täpsemalt, lõiganud seal seisvast suurest PVC-alusele trükitud fotost välja ristilöödud Jeesust kujutava maali osa.

Tartu Maarja kirik tõusis eile veelgi rohkem taeva poole, kui sellele tõsteti peale torni alumise osa kandesõrestik. Hiljuti jäädi aga kentsakal kombel altarikaunistusest, kunagise Maarja kiriku altarifotost, mis on hiljem suurelt PVC-materjalile trükitud ja sestsaati kiriku eesotsa ehtinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles