Linnavalitsus avab uue Annemõisa jalgpallihalli neljapäeval

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Pneumohalli täispumpamine võttis aega pea ööpäeva, kuid viimaks sai see kõrgem ka kõrval asuvatest kortermajadest.
Pneumohalli täispumpamine võttis aega pea ööpäeva, kuid viimaks sai see kõrgem ka kõrval asuvatest kortermajadest. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval, 7. aprillil kell 11 avatakse pidulikult möödunud aasta lõpuks valmima pidanud Annemõisa jalgpallihall. Sama päeva õhtul kell 16–18 on üle kolme miljoni euro maksma läinud jalgpallihalli uksed avatud kõigile huvilistele.

Tartu linnavalitsuse tellimusel ehitati Annelinna uus kunstmurukattega jalgpalliväljak, millele paigaldati riietus- ja pesemisruumidega pneumohall. Ehituse käigus rajati sademevee- ja drenaažilahendus, parkla, juurdepääsuteed ja piirded.

«Tartu jalgpalluritele on see kauaoodatud sündmus: uus pneumohall koos korralike olmeruumidega parandab märgatavalt nende treeningutingimusi. Võimalusi sisetreeninguteks spetsiaalsel täismõõtmelisel väljakul Tartu jalgpalluritel seni polnud. Head sportimistingimused saavad nüüdsest ka ümbruskonna koolide õpilased, kes hakkavad samuti uut spordikompleksi kasutama,» kommenteeris Tartu linnapea Urmas Klaas.

Uue jalgpallikompleksi ehitas AS YIT Eesti, pneumohalli hankis ja paigaldas Sloveenia firma DUOL d.o.o.

YIT Eesti taristuprojektide valdkonna juhi Priit Kuldsaare sõnul on YIT väga uhke, et ettevõtte meeskonnale usaldati Tartu esimese jalgpallihalli rajamise vastutusrikas ülesanne. «YIT on oma 30-aastase ajaloo jooksul rajanud enam kui 30 staadionit ja spordihoonet. Usume, et tänu sellele on käivitunud nii mõnegi tulevase professionaalse atleedi ja olümpiavõitja teekond. Annemõisa staadionist saab igati väärikas täiendus meie edulugude kogumikku ning me loodame juba peatselt elada uuel väljakul publiku seas kaasa põnevatele spordiheitlustele,» sõnas Kuldsaar.

Kogu kompleks läks maksma üle 3 miljoni euro, millest 1,5 miljonit eurot saadi toetusena kultuuriministeeriumilt. Uut jalgpallihalli hakkab haldama Tartu Sport.

Valminud pneumohall on Annemõisa jalgpallikompleksi esimene järk. Tulevikus kavandatakse pneumohalli kõrvale statsionaarset jalgpallihalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles