Signe Riisalo: ettevõtjad peaksid sõjapõgenike seas praegu käima lahtiste silmadega ringi

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Reedel käis sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo Tartumaa tervisespordikeskuses, kuhu on majutatud Ukrainast saabunud sõjapõgenikud.
Kristjan Teedema
Reedel käis sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo Tartumaa tervisespordikeskuses, kuhu on majutatud Ukrainast saabunud sõjapõgenikud. Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo tutvus reedel ja laupäeval Ukraina sõjapõgenike abistamisega Lõuna-Eestis ning leidis, et hoolimata ühtehoidvast pingutusest on kaks pudelikaela: neile püsivama elukoha leidmine ning ajakulu ajutise kaitse staatuse andmisel.

Signe Riisalo, olete kaks päeva vaadanud, kuidas Tartumaal ja mujal Lõuna-Eestis Ukraina sõjapõgenike abistamiseks tööd tehakse. Mida sellelt käigult kaasa võtate?

Kõigepealt ülipositiivse emotsiooni sellest, kuidas vabatahtlikud – nii organiseerunud kui organiseerumata –, tavalised Eesti inimesed, omavalitsused, ettevõtjad ja ka siia jõudnud ukrainlased pingutavad. Võrus oli näha, kuidas Ukrainast tulnud sõjapõgenik juba toimetab lasteaialaste ja kooliõpilastega, et leida neile kohti, toetada integreerumist. Ühtekuuluvustunne, mis on abistajatel sõltumata nende igapäevatööst, on see, mille kaasa võtan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles