Relvast tulistanud purjus mees vahistati kahtlustatavana tapmiskatses (1)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Püstol. Pilt on illustratiivne.
Püstol. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Politsei sai 24. märtsil väljakutse Kastre valda, kus joobes mees oli tulirelvaga vehkinud, ähvardanud majanaabrit ning teinud hoovil relvast paar lasku õhku. Nüüd on kuriteos kahtlustatav mees esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla võetud, muu hulgas on talle esitatud kahtlustus tapmiskatses.

24. märtsi vahejuhtumis keegi viga ei saanud, kuid esialgsetel andmetel ähvardas kahtlustatav tappa oma elukaaslase. Politsei võttis 56-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni, ebaseaduslik relv võeti hoiule.

Prokuratuur taotles möödunud laupäeval mehe kuriteos kahtlustatavana vahistamist ja kohus võttis ta esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

«Kui politsei oli ohtlikult käitunud mehe kinni pidanud ja hakkas tõendeid koguma, ilmnes info ka mehe varasema käitumise kohta sama päeva ööl,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Toomas Koitmäe. Esialgsetel andmetel ähvardas kahtlustatav ööl vastu 24. märtsi ära tappa oma elukaaslase. Kuna ta sihtis teda praegustel andmetel tulirelvast, tegi tema suunas tühilasu ja tulistas seejärel toa seina, esitas politsei talle kahtlustuse tapmiskatses.

Lisaks kahtlustatakse meest omavolilises eluruumi sissetungimise katses, ähvardamises ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. «Ka varem on mees olnud agressiivne ning teda on kriminaalkorras karistatud, mistõttu on prokuratuur seisukohal, et avalikkuses ei suuda ta teiste turvalisust austada ega õiguskuulekalt käituda,» lisas Koitmäe.

Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles