Loodusmuuseumis saab laupäeval linnulaulu ja suleliste meisterdamise kaudu kevadet õppida

Tartu Postimees
Copy
Möödunud nädalavahetusel sai juba Aardla poldris näha siia saabunud haneparvi.
Möödunud nädalavahetusel sai juba Aardla poldris näha siia saabunud haneparvi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli loodusmuuseum ootab huvilisi 2. aprillil kell 11.00–15.30 huvipäevale «Kevadine linnuelu». Et peale pikka talve on juba naasnud näiteks haned ning palju linnuliike on veel saabumas, saab tutvust teha nii aasta linnu metskurvitsa kui ka teistega. 

Huvipäeval «Kevadine linnuelu» saab ülesannete kaudu õppida kevadet tundma linnu vaatevinklist. Muu hulgas saab teada, millised linnud saabuvad Eestisse varakult ning millised hiljem.

Näiteks on juba näha haneparvi ning palju linnuliike on veel tulemas ja siit läbi rändamas. «Neid hakkab massiliselt tulema ja praegu ongi õige hetk hakata linnuvaatlusega tegelema,» sõnas huvipäeva korraldaja Külli Kalamees.

Ta lisas, et kuigi üldiselt on linnuvaatlus inimeste seas suhteliselt populaarne ajaviide, siis mõned linnud, näiteks Kurvits, võivad paljudele veel võõraks jääda. Huvipäeval saabki tutvust teha ka aasta linnu metskurvitsaga ning teiste seas veel näiteks tikutaja, koovitaja ja sookurega.

Huvipäeval toimuvad ka mitmed tegevused geoloogia töötoas, kus saab uurida kristallidega kive mikroskoobis, ning meisterdamise töötoas valmistakse sulelisi ja liikuvaid linde. Kalamehe sõnul sobib meisterdamise töötuba näiteks peredele, kus varasematel kordadel palju lapsi kaasa on löönud.

Seevastu lemmikloomade töötoas saab kell 11.30 ja 13.30 tutvuda loodusmuuseumi elavnurgas eksootiliste loomadega: püütoni, roheleeguani, kilpkonnade, tarantli, gekode ja kaladega.

Huvipäev toimub 2. aprillil kell 11.00–15.30 Tartu ülikooli loodusmuuseumis, osaleda saab muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles