Võistlusel tegid rupskid taimetoidule silmad ette

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Naiskond Tulevikuparandajad ehk Mileena Turunin (vasakul) ja Kirke Triin Lembinen valmistasid lihahäkatonil lihapalle lillkapsaga.
Naiskond Tulevikuparandajad ehk Mileena Turunin (vasakul) ja Kirke Triin Lembinen valmistasid lihahäkatonil lihapalle lillkapsaga. Foto: Kristjan Teedema

Maaülikooli ja Nõo lihatööstuse korraldatud lihahäkatoni viis parimat osalejat pea neljakümnest pistsid eile omavahel rinda finaalis, mille eesmärk oli leida uusi tootmis­ideid ja valida finalistide hulgast välja parim, kelle tootega juba tänavu poelettidele jõuda.

Esimesena esitles oma tooteid tiim Taimne, mille kolm liiget valmistasid sojaubadest šašlõkki ja täistaimseid pasteete. «Kuna poodides grillimiseks täistaimseid tooteid ei leidu, soovisime koostöös Nõoga tarbijatele neid pakkuda,» ütles tiimi Taimne liige Rainer Kravets. «Liha tootmine on keskkonnale koormav, mistap on täistaimsed alternatiivid üha rohkemate inimeste toidulaual.»

Võistkonda kuulunud kolm noort söövad ise iga päev taimetoitu ning nende toodangut kiitis ka žürii, ent võitjaks taimetiim sel korral siiski ei osutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles