Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Tartlasi oodatakse kaasa rääkima Süku ideekorjel (2)

Copy
Mitteametlikult Süku nime kandev hoone planeeritakse kesklinna parki.
Mitteametlikult Süku nime kandev hoone planeeritakse kesklinna parki. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus ootab kõiki huvilisi osalema südalinna kultuurikeskuse ideekorjel ja mõtlema kaasa, milliseid lisafunktsioone võiks pakkuda raamatukogu ja kunstimuuseumi hoone.

Ideed on oodatud kuni aprilli lõpuni. Kokkuvõte parimatest lisatakse kultuurikeskuse arhitektuurivõistluse lähteülesande juurde. Parimad mõtteterad valib välja südalinna kultuurikeskuse meeskond, kuhu kuuluvad nii linna esindajad kui ka linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi töötajad.

Linnapea Urmas Klaas märkis, et südalinna kultuurikeskuse ehitamine kesklinna parki on Tartu linnale olulise eesmärgina kokku lepitud arengukavas ja üldplaneeringus. 

Ideekorjes oodatakse vastuseid küsimustele, millest tuntakse puudust praegustes hoonetes ja mis teeks uue kultuurikeskuse eriliseks. Samuti oodatakse mõtteid, kuidas muuta hoonet ümbritsev väliruum kutsuvaks.

Ideid saab pakkuda Tartu kodulehel ning Tartu kunstimuuseumi ja Tartu linnaraamatukogu teisel korrusel 30. aprillini. Kokkuvõte parimatest ideedest lisatakse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse lähteülesande juurde.

Südalinna kultuurikeskuse planeerimine jätkub ruumiprogrammi koostamisega, et kuulutada aasta teises pooles koostöös arhitektide liiduga välja rahvusvaheline arhitektuurivõistlus.

Südalinna kultuurikeskus on Tartu linna ja Eesti riigi koostöös kavandatav linnaraamatukogu ja kunstimuuseumi ühishoone. Riigikogu kinnitas möödunud aasta septembris südalinna kultuurikeskuse riiklikult tähtsaks kultuuriehitiseks, mille ehitamist aitab rahastada Eesti kultuurkapital. Hoone hakkab paiknema kesklinna pargis.

Südalinna kultuurikeskuse rahvusvaheline arhitektuurivõistlus kuulutatakse välja käesoleval aastal, ehitamist alustatakse 2026. aastal ning hoone avatakse 2029. aastal.

Tagasi üles