Eakate kõnniringe hakkab juhendama personaaltreener

Tartu Postimees
Copy
Tartu linn kutsus eakate kõnniringid ellu 2020. aasta lõpus, et vähendada inimeste üksildustunnet pühadeaegsel perioodil.
Tartu linn kutsus eakate kõnniringid ellu 2020. aasta lõpus, et vähendada inimeste üksildustunnet pühadeaegsel perioodil. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Teisipäeval, 5. aprillil algavad taas Tartus eakate kõnniringid, mis toimuvad kuni 29. detsembrini koostöös personaaltreeneriga. Treeneriga on võimalik vestelda nii argistel teemadel kui ka saada nõuandeid, kuidas treenida ja füüsiliselt aktiivsem olla.

Tartu abilinnapea Mihkel Lees sõnas, et eakate kõnniringid on saanud väga populaarseks. «Sel korral võib oodata põnevat lisandväärtust meie kõnniringidele personaaltreenerilt, kes teeb eakatega läbi turgutavaid ja kasulikke harjutusi,» ütles Lees.

Iga kõnniringi saadab kõnnijuht, kelleks on personaaltreener Egert Erm.

Kõnniringid on osalejatele tasuta. Rajad on kolm-neli kilomeetrit pikad ja kõnnitempo on pigem aeglane. Kõndima tulles palutakse riietuda vastavalt ilmale. Kõndijaid koos käib rajasaatja. Kõnniringidele võivad tulla ka nooremad inimesed, kes tunnevad puudust suhtlemisest ning soovivad vestelda eakatega. Arvestama peab vaid sellega, et kõndimise tempo valitakse eakate järgi.

Eakate kõnniringe korraldatakse Tartus alates 2020. aasta novembri lõpust ning need kutsuti ellu, et vähendada eakate üksindustunnet koroonapiirangute ajal. Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond on kõnniringide korraldamisel varem koostööd teinud Tartu linnaraamatukogu töötajatega, Tartu hingehoiukeskusega ning MTÜ Jututaja noortega ehk jututajatega. Eesmärk on olnud tuua eakatele lähemale kasulikke teenuseid ning tutvustada võimalusi vaimse ja füüsilise tervise hoidmiseks.

Kõndide graafik 5. aprillist 29. detsembrini

T kell 10.00 Tammelinna harukogu (Suur kaar 56)

K kell 10.00 Annelinna harukogu (Kaunase pst 23)

N kell 10.00 Tartu linnaraamatukogu peamaja (Kompanii 3/5)

Kõnniringe ei toimu 15. juulist 15. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles