Tartu korvpallimeeskond lagunes võõrsil Riia VEFi vastu ning kaotas veerandfinaali avavooru

Tartu Postimees
Copy
Tartu poolelt oli küll heas hoos Adomas Drungilas (mustas ees), kes meeskonna parimana viskas 14 korvi, aga et tema punktid tulid peamiselt kaugvisetest, siis üldine mängupilt kaldus mängu jooksul üha enam VEFi kasuks. Pildil põhihooaja viimane mäng BK Liepaja vastu.
Tartu poolelt oli küll heas hoos Adomas Drungilas (mustas ees), kes meeskonna parimana viskas 14 korvi, aga et tema punktid tulid peamiselt kaugvisetest, siis üldine mängupilt kaldus mängu jooksul üha enam VEFi kasuks. Pildil põhihooaja viimane mäng BK Liepaja vastu. Foto: Kristjan Teedema

Paf Eesti-Läti liigas algasid veerandfinaalid ning põhiturniiri viimase kohtumisega play-offi koha taganud Tartu Ülikool Maks ja Moorits astus kahe võiduni peetava seeria avamängus Riias vastu sealsele VEFile. Tartlased ei suutnud põhiturniiri võitja vastu oma mängu käima saada ja nii tuli vastu võtta 57:91 kaotus. 

Riias Rimi olümpiakeskuses peetud mängus püsis mäng tasavägisena kuni teise veerandi keskpaigani. VEF sai 10:2 spurdiga initsiatiivi enda kätte ning võitis poolaja 42:30. Tartu poolel oli küll heas hoos Adomas Drungilas, aga et tema punktid tulid peamiselt kaugvisetest, siis üldine mängupilt kaldus järjest enam VEFi kasuks.

Teise poolaja alguses hoidsid tartlased mõne minuti vahet suuremaks kärisemast, aga VEF lükkas teise käigu sisse ja 9:0 spurdiga suurendati vahe 20 peale. Veerandaeg lõppes VEFi 65:46 juhtimisel.

Viimasel veerandajal hakkasid võõrustajad kindlas eduseisus juba rohkem lustima ja tabasid enesekindlalt nii kaugviskeid kui said punkte korvi alt. Mängu lõpuminutitel said mõlemalt poolelt põhimängijad puhkust ja seeria esimese mängu võitis VEF 91:57.

Tartu meeskonna peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul oli VEFile täna tasemelt Tartust üle. «VEFil oli täna teisel tasemel energia, kaitsesurve ja lauavõitlus. Nad sundisid meid tegema pallikaotuseid ega lasknud rünnakuid alustada selliselt nagu me tahtsime. Täna me sellele mängule vastata ei suutnud. Aga reedel püüame näidata oma parimat mängu ja neile korralikult vastu astuda,» sõnas Mazurs.

Kuuest kaugviskest neli tabanud Adomas Drungilas lõpetas mängu 14 punkti ja kuue lauapalliga. Hendrik Eelmäe ja Patrik Saal lisasid seitse punkti.

Soomlane Alexander Madsen oli VEFi parim 23 punkti ja viie lauapalliga. Jalen Riley viskas 15 punkti ja andis viis korvisöötu. Meeskonna kapten Artis Ate tabas eksimatult neli kaugviset ja kogus 12 punkti ning Rayshaun Hammonds 11 punkti ja kuus lauapalli.

Kahe võiduni mängitava seeria teine mäng on Tartus reedel, 1. aprillil kell 18.00. Paari võitja tagab endale koha Eesti-Läti liiga finaalturniiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles