Uute dokumentide kättesaamiseks tuleb pikalt järjekorras oodata

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tartu Postimehe lugeja saatis foto Tartu politseijaoskonnast, kus inimesed ootavad dokumentide kättesaamist ja taotlemist.
Tartu Postimehe lugeja saatis foto Tartu politseijaoskonnast, kus inimesed ootavad dokumentide kättesaamist ja taotlemist. Foto: Lugeja foto

Politsei- ja piirivalveameti Tartu teenindust kimbutavad pikad järjekorrad. Näiteks täna keskpäeval näitab politsei- ja piirivalveameti koduleht, et dokumentide kättesaamise sabas ootab seal ligi 40 inimest, dokumentide taotlemise järjekorras on inimesi 15. 

Täna ennelõunal saatis lugeja toimetusele foto, millel on samuti näha pikk järjekord. «Uskumatu igapäevane olukord PPA Tartu teeninduses,» kirjutas lugeja saadetud pildi juurde. 

Tartu teenindustalituse juht Angela Kahari sõnul on järjekorrad tingitud sellest, et kaks nädalat tagasi kasvas hüppeliselt eestlaste dokumenditaotluste hulk iseteeninduses. Nüüd on need dokumendid valmis saanud ning inimesed ootavadki järjekorras nende kättesaamist. «Õnneks ei ole dokumendi kätte andmine nii aeganõudev protsess nagu seda on dokumendi taotlemine. Oleme praegu teenindajaid ka juurde toonud, mistõttu peaks olukord saama peagi leevendust,» lisas ta.

Kahari sõnul on võimalik, et taotluste kasv tuleneb piirangute leevendamisest nii Eestis kui ka mujal riikides, mis on kaasa toonud eestlaste soovi oma reisidokumente uuendada.

«Sõjapõgenikega ei ole praegune järjekord teeninduses seotud, sest nendega tegelevad eraldi teenindajad, kes on lisaks toodud teistest politseiüksustest,» ütles Kahar.

Tartu teeninduses tegeleb eestlastega sama suur hulk teenindajaid nagu enne sõjapõgenike saabumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles