Libauudis: politsei lükkab ümber teate rahvustevahelisest massikaklusest Tartus (5)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Politsei kummutab Uute Uudiste uudise massikaklusest.
Politsei kummutab Uute Uudiste uudise massikaklusest. Foto: Fotomontaaž/scanpix

Politsei pressiesindaja kinnitusel ei ole mingit alust EKRE portaalis Uued Uudised ilmunud teatel, et Tartus läks ööklubi juures massikakluseks venelaste, ukrainlaste ja eestlaste vahel.

«Ma ei tea miks selline väga kummaline artikkel on avaldatud. Politsei saab kinnitada, et see on väärinfo, sellist sündmust ei ole aset leidnud,» ütles politsei esindaja Kerly Virk. «Küsisin patrullilt, kas võis olla muud, näiteks konflikt kahe inimese vahel, mida tõlgendati massikakluseks, aga pole ööklubide juurde olnud ühtegi sellist kutset, veel vähem, et mitu patrulli ja kiirabi.»

Virk lisas, et pole teateid ka kirjeldusele sarnasest sündmusest mõne muu asutuse juurest.

Portaalis Uued Uudised avaldatud teates on kirja pandud asi nii: «Mida võis eeldada ja karta, nii ongi juba lahvatanud pinged erinevate rahvuste vahel ka Eestis. Läinud reede õhtul läkski Tartus ühe ööklubi juures suureks massikakluseks venelaste, ukrainlaste ja eestlaste vahel. Kohale oli tulnud mitu politsei- ja kiirabiautot.

Pealtnägija sõnul oli karvupidi koos mitu erinevat punti, verd lendas ja kisa palju. Peavoolumeedias pole sellekohast infot märganud.»

EKRE Tartu ringkonna juht Silver Kuusik vahendas portaali toimetaja sõnu, et väidetavalt olnud see vahejuhtum Leveli klubi juures, kuid selle kohta, kes portaali toimetajale sõnumi edastas, ei olnud võimalik Kuusikul teavet saada.

Virk lisas, et alust ei ole ka kõnealuse teate teises pooles nimetatud väitel altkäemaksude kohta.

Kirja on see pandud nii: «Ukrainlaste tulek on ka muus politseile üksjagu lisamuret tekitanud. On olnud poevargusi, et endale süüa hankida, samuti kuulub Ukraina «kultuuriruumi» see, mida meie tunneme altkäemaksuna, nii näiteks üritatakse kiirendada elamislubade saamisi erinevate kingitustega. Ka ei kipu nad politsei korraldustele alluma.»

Virk ütles, et tal ei ole kõnealuse portaali tegijatega kontakti olnud, tema töö on suhelda ajakirjanikega.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles