Ukrainlased saavad Tartu maratoni üritustel tasuta osaleda

Tartu Postimees
Copy
Esimene Tartu maratonide sarja kuuluv üritus toimus möödunud kuul.
Esimene Tartu maratonide sarja kuuluv üritus toimus möödunud kuul. Foto: Sille Annuk

Klubi Tartu Maratoni korraldusmeeskond on otsustanud, et sel hooajal on Klassiku sarjas osalemine ukrainlastele tasuta.

Ürituse peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul on korraldusmeeskonna ühine soov aidata Ukrainast sõja eest põgenevaid inimesi. «Leiame, et praegusel ajal on tervislik eluviis ehk aktiivne värskes õhus liigutamine üks võtmetähtsusega asju, mida enda füüsilise ja vaimse tervise heaks teha saab,» selgitas Kelk.

Klassiku sarja kuulub aasta jooksul viis üritust, millest üks osavõistlus ehk 48. Tartu maraton on juba toimunud. Järgmisena on plaanis 40. Tartu maastikumaraton, Tartu rattaralli, Tartu rattamaraton ning Tartu linnamaraton. Kavas on ka lasteüritused, mis peetakse päev enne põhiüritust. 

Kõikidel üritustel saavad Ukrainast pärit täiskasvanud ja lapsed tasuta osaleda. 

Kõigil spordisõpradel, kes soovivad omalt poolt ukrainlasi aidata, on võimalik osa võtta rahvusvahelise suusamaratonide liidu Worldloppeti (mille liige on ka Tartu maraton) heategevuslikust üritusest Ukraine Charity Loppet. Osaleda saavad inimesed üle kogu maailma, valides endale sobiva spordiala ja distantsi. Virtuaalne Loppet algas 10. märtsil, esimesel nädalal osales 340 inimest ning kokku koguti pea 9000 eurot. Kogu kogutud raha annetatakse Ukraina Punasele Ristile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles