Maarja kiriku torniaknad jõudsid kohale

Tartu Postimees
Copy
Maarja kiriku torniaken
Maarja kiriku torniaken Foto: Erakogu

Esmaspäeval jõudis Tartu Maarja kirikusse esimene torniosa akende saadetis. Esimesel korral jõudis kohale viis akent, kokku on neid üheksa. Viimased neli akent saabuvad kirikusse lähipäevil ning jäävad ootama oma paigalduse järge.

Eile algas akende paigaldus ning täna on esimese kitsa tornikorruse neli akent juba oma kohale asetatud.

Laia osa akende paigaldus jääb hiliskevadesse, kui on võimalik torniehituse tellingud eemaldada. Uus aken paigaldatakse ka peaukse kohale. Uks ise jääb praegu veel vana.

Kuigi talvel on Maarja kiriku juures olnud üsna vaikne, läheb ehitus platsil peagi edasi. Juba mõne nädala pärast saabub kiriku juurde tornikiivri ja selle aluse osa metallkarkass. Alumine osa tõstetakse kohe üles tornimüüridele, kuid kiivriosa kaetakse plekiga kirikuesisel platsil ning seda saavad kõik huvilised vaatama minna.

Pärast tornikiivri paigaldamist kaetakse ka tornialuse osa katus plekiga ning paika saavad viimased käsiloleva etapi aknad.

Maarja kiriku tornitööde valmimistähtaeg on tänavune jaanipäev.

Tartu Maarja Kiriku sihtasutusel on ligi miljon eurot maksvate tornitööde raha olemas ning juba praegu kogutakse annetusi kiriku taastamise järgmiseks etapiks.

Sihtasutus on võtnud eesmärgiks järgmisena valmis ehitada kiriku Tiigi tänava poolsemasse otsa tulevate töö- ja olmeruumide kandekonstruktsioonid ning paigaldada kirikule uus katus.

Praegune katus sajab mitmest kohast läbi. Kuigi sihtasutus on katust peaaegu igal aastal parandanud, leiab vesi oma tee uuest kohast ning hakkab ikkagi läbi sadama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles