Tartu ülikool ootab heategevusõhtul annetusi Ukraina üliõpilaste heaks

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Pildil Tartu ülikooli peahoone Ukraina lipu värvides
Pildil Tartu ülikooli peahoone Ukraina lipu värvides Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval, 24. märtsil kell 17 korraldab Tartu ülikool Ukraina üliõpilaste toetuseks heategevusõhtu, kus Venemaa ajaloo uurija David Vseviov, rahvusvahelise õiguse ekspert Lauri Mälksoo, mälupoliitika uurija Heiko Pääbo ja meediaekspert Maia Klaassen arutlevad Ukraina jaVenemaa teemadel.

Heategevusõhtu eesmärk on koguda annetusi Tartu ülikooli Ukraina stipendiumi fondi, et pakkuda ülikooli Ukraina kodanikest bakalaureuse- ja magistriastme üliõpilastele majanduslikku tuge õpingute jätkamiseks. Paljud neist on sõja tõttu sattunud raskesse olukorda ja ehkki ülikool on nad õppemaksust vabastanud, vajavad nad toetust igapäevaseks toimetulekuks.

Arutelus osalevad ajaloolane ja Venemaa ajaloo uurija David Vseviov, kes räägib vene mõttemallide jõulise konstrueerimise juurtest ja ajaloolistest mustritest.

Rahvusvahelise õiguse uurija Lauri Mälksoo selgitab Venemaa arusaama rahvusvahelisest õigusest. Mälupoliitika uurija Heiko Pääbo kõneleb imperialistlike ja rahvuslike narratiivide kooseksisteerimise võimatusest ning meediauurija Maia Klaassen räägib infohäiretest, kahjulikest ja eksitavatest narratiividest ning vaadete põrkumisest sotsiaalmeedias.

Arutelu juhib Tartu ülikooli teadusprorektor Kristjan Vassil.

Tartu ülikool kutsub üles toetama Ukraina noori, et nende haridustee ülikoolis ei katkeks. «Ülikool on juba vabastanud nad õppemaksust ja andnud neile erakorraliselt stipendiume. Need on Eestis elavad Ukraina noored, kellel ei ole enam oma pere materiaalset toetust ja kes ei saa minna ka kodumaale õppima, sest seal käib sõda. Stipendiumifondi eesmärk ongi tagada neile materiaalne turvalisus,» ütles Tartu ülikooli rahvusvahelise koostöö juht Kristi Kerge.

Ekspertide arutelu saab vaadata veebilehel uttv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles