Bolti tõukerattad jõudsid taas Tartu tänavatele

Tartu Postimees
Copy
Bolti tõukeratas Tartu keskpargis.
Bolti tõukeratas Tartu keskpargis. Foto: Sille Annuk

Et ilmad juba soojad ning tänavad lumest ja jääst enamasti puhtad, alustavad Bolti tõukerattad tänasest Tartus uut hooaega. Tõukerattad jäävad Tartu tänavatele tõenäoliselt novembrini.

Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev märkis, et talvise ilma tulekuga on Bolt tõukerattad tänavatelt alati ära võtnud, sest libedad teeolud võivad kaasa tuua ka rohkem õnnetusi. «Igal aastal oleme uut hooaega alustanud kohe, kui ilmad seda lubavad. Sel aastal oli talv üsna pikk ja enne märtsi ei olnud kuidagi võimalik tõukerattaid tänavatele tuua,» ütles ta.

Tõukerataste rentimisel on kohustuslik kinni pidada liiklusreeglitest ning võimaluse korral tuleb kandma kiivrit. «Lisaks peab meeles pidama, et tõukeratas on mõeldud sõitmiseks ühele inimesele, mitmekesi sellega sõita ei tohi,» rõhutas Lilišentsev.

Tõukerataste lukust lahti võtmine on Tartus tasuta, iga sõidetud minut maksab 11 senti.

Tõukerataste laenutamiseks tuleb avada Bolti rakendus ning vajutada rakenduse paremal üleval nurgas olevale tõukeratta ikoonile. Seejärel näeb klient enda lähedal asuvate tõukerataste asukohti. Tõukeratta saab lahti sellel oleva QR-koodi abil. Bolti tõukerattaid võib rentida alates 16. eluaastast.

Bolti tõukerattaid saab sel aastal laenata üheteistkümnes Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Kohtla-Järvel, Narvas, Jõhvis, Rakveres, Viljandis, Võrus ja Kuressaares. Teistes linnades algab kevadhooaeg kohe, kui ilmad seda võimaldavad, tõenäoliselt lähinädalate jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles