Kaitseliidu read täienevad, tutvumisõhtu juba uuel nädalal

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vabariigi aastapäeva rivistusel õnnistati sisse kaitseliidu Põhja-Tartumaa malevkonna uus lipp. Uue nädala alguses ootab malevkond huvilisi juba teist korda värbamisüritusele.
Vabariigi aastapäeva rivistusel õnnistati sisse kaitseliidu Põhja-Tartumaa malevkonna uus lipp. Uue nädala alguses ootab malevkond huvilisi juba teist korda värbamisüritusele. Foto: Margus Ansu

Kaitseliidu Tartu maleva Põhja-Tartumaa malevkonna liikmed kutsusid eelmisel nädalal kõiki huvilisi tutvuma kaitseliidu tööga. Et paaritunnisel üritusel oli osalejaid palju, korraldab Põhja-Tartumaa malevkond järgmisel nädalal uue infoürituse.

Eelmisel nädalal aset leidnud kaitseliidu töö tutvustusest võttis osa ligi poolsada huvilist.

Palju küsimusi

Põhja-Tartumaa malevkonna tegevliige Sander Silm sõnas, et paljudel neist oli juba kaasas eeltäidetud avaldus kaitseliitu astumiseks, kuid sellegipoolest soovisid liikmeks astujad teada, millega täpsemalt kaitseliidus tegeletakse.

«Et inimeste huvi oli suur ning kohaletulnutel tekkis ka palju küsimusi, otsustasime, et tarvis on teha veel üks selline üritus,» sõnas Silm.

Ka uuel nädalal aset leidval värbamisüritusel räägivad kaitseliitlased, mida kaitseliit endast kujutab ning mis võimalusi see pakub. Sander Silm selgitas, et möödunud nädala üritusel puudutasid küsimused peamiselt õppuste korraldamist. «Küsiti, kui raske on varustus, kui tihti tuleb käia metsas õppustel ning muud seesugust,» sõnas Silm. Ta rääkis, et hulgal küsijatel oli jäänud mulje, et kaitseliitu kuulujate elu tiirleb ümber metsas müttamise ja pidevate õppuste. Päris nii see siiski ei ole. «Kaitseliidu liikmeks olemine ei tähenda pidevat metsas ringi roomamist, kaitseliidus on tarvis väga erineva väljaõppe ja oskustega inimesi, alates IT-spetsialistidest ja lõpetades automehaanikutega, kompetents on väga lai,» lisas Silm.

Möödunud esmaspäevasest üritusest võttis osa ka hulk naisi. Kaitseliitu astudes ei pea kõik naised asuma Naiskodukaitse ridadesse, vaid võivad vabalt liituda ka lahinguüksustega.

Kaitseliidu liikmeks olemine ei tähenda pidevat metsas ringi roomamist, sõnas kaitseliitlane Sander Silm.

Olgugi et tutvustus- ja värbamisüritus leiab aset lasketiirus, keegi püssi paugutama ei hakka. Küll aga tutvustavad kaitseliitlased nii varustust kui ka relvastust.

Üritused iga nädal

Infoüritusele minnes ei pea ilmtingimata liikmeks astumise avaldust kaasa võtma. Ettevõtmine ongi mõeldud selleks, et kaitseliidu tegevusest huvitatud inimesed saaksid aru, millega on tegu. Sander Silm sõnas, et esimesel värbamisüritusel said nii mõnedki kuulajad kindlust, et soovivad kaitseliitu astuda, teised said jälle selgeks, et see ei ole nende jaoks.

Kaitseliidu Tartu maleva teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialist Julia Siimberg vahendas, et seoses suure huviga kaitseliidu vastu on Tartu malevkonnad viimase kuu aja jooksul pea iga nädal mõne info- ja värbamiseürituse korraldanud nii Tartu linnas kui ka maakonnas.

Selle nädala esmaspäevaks oli sooviavalduse kaitseliidu Tartu malevaga liitumiseks esitanud 159 inimest.

Kaitseliit kutsub tutvuma

  • Millal? Esmaspäeval, 28. märtsil kell 18.
  • Kus? Nooruse 9, Tartu Tamme gümnaasiumi ja täiskasvanute gümnaasiumi maja keldris lasketiirus.
  • Kes? Oodatud on kõik, keda huvitab kaitseliidu tegevus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles