Tartlanna tuli maailma luuleprõmmul parimate hulka

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kelli Kiipus võistles detsembris Brüsselis.
Kelli Kiipus võistles detsembris Brüsselis. Foto: Erakogu

Maailma Luuleprõmmu organisatsiooni korraldatud veebivõistlusel luuletajatele, kes oma koduriigis on luuleprõmmul saanud teise, mitte esimese koha, esindas Eestit soomlanna Iina Gyldén. Ta õpib Tartus meditsiini ja kõneleb vabalt ka eesti keelt. Eesti Lavaluule MTÜ eestvedaja Sirel Heinloo teatel tuli ta seitsmendaks.

Iina Gyldén esitab võistlusel oma luuletust.
Iina Gyldén esitab võistlusel oma luuletust. Foto: Kuvatõmmis

«Iina Gyldéni luuletus paistis silma oma lootusrikka tooni poolest,» lisas Heinloo. «Võidutses taas tugev slämmiriik Hispaania ja Hispaaniaga koos ka Brasiilia. Mõlemad saavad osaleda septembris toimuval maailma luuleprõmmul, kus võistlevad eri rahvuste meistriks tulnud luuletajad.»

Eestil on võimalik maailmaprõmmul osaleda 2023. aastal, kui tänavusel Euroopa prõmmul tuleb keegi Eesti esindajatest kümne parema hulka. Järgmine Eesti luuleprõmmu meister valitakse tänavu augustis Tartus, tavakohaselt Vildes ja Vines.

«2021. aastal meid Brüsselis esindanud tallinlanna Kelli Kiipus esimese kümne hulka ei tulnud, kuid ta tegi väga jõulise esituse,» märkis Heinloo. «Nii Kellit kui ka Iinat näeb lähiajal taas esinemas luulefilmis «Tundekasvatus», mis linastub 25. märtsil Kumus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles