Laialdase pahameele osaliseks saanud linnavolinik esitas avalduse Keskerakonnast lahkumiseks (2)

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Jaan Toots ja Nikolai Põdramägi.
Jaan Toots ja Nikolai Põdramägi. Foto: Kristjan Teedema

Palju aastaid Tartu kohalikus poliitikas kaasa löönud keskerakondlane Nikolai Põdramägi esitas esmaspäeval avalduse erakonnast lahkumiseks. Enne seda oli teda tabanud laialdane hukkamõist Tartu linnavolikogus peetud kõne pärast.

Põdramägi esines neljapäeval volikogus kõnega Võidu silla ümbernimetamise vastu, nimetades seejuures Ukrainas praegu toimuvat kodusõjaks, millesse Venemaa sekkus. Ka hindas ta Eestis repressioonide toel valitsenud pikka okupatsiooni «suhteliselt turvaliseks» poolsajandiks. Seepeale sai ta halvakspanu osaliseks nii volikogus kui sotsiaalmeedias.

Tartu Postimehel ei õnnestunud esmaspäeva päeval Põdramägilt värsket kommentaari saada, kuid Keskerakonna Tartu piirkonna juht Jaan Toots kinnitas, et Põdramägi on esitanud lahkumisvalduse.

Samas ei osanud Toots öelda, kas ja millal täpselt paberiga tegelema hakkab. «See on adresseeritud erakonna suurele juhatusele ja meist läks see mööda,» lausus Toots.

Seda, et Põdramägi on lahkumisavalduse esitanud ning see ilmselt lähiajal rahuldatakase, kinnitas Postimehe veebisaates ka Keskerakonna esimees Jüri Ratas.

Ratas tõdes, et Põdramägi peetud kõne sõnastus polnud parim ning see sisaldas ka põhimõttelist viga ja probleemi. «Jah, minuni jõudis täna avaldus, mille kohaselt ta soovib erakonnast välja astuda. Eks see näitab seda, et olukord on väga keeruline ja kui inimesed seda üht või teistmoodi tunnetavad, peavad nad ka vajalikud sammud tegema. Samas see näitab ka seda, et suur pole mitte üksnes lausete, vaid ka sõnade ja tähtede kaal,» rääkis Ratas.

Vastuseks ajakirjanik Ulla Läntsi küsimusele, miks Keskerakond ise Põdramägi oma ridadest välja ei heitnud, andis Ratas mõista, et sel polnuks mõtet, kui mees juba ise avalduse kirjutas. «Tartu piirkonna juhatus koguneb homme (teisipäeval – toim.) ja meil pole enam midagi sel teemal arutada.»

Pühapäeva õhtul saatis Põdramägi Tartu Postimehe toimetusele kirja, milles küll palus linnavolikogus öeldu pärast vabandust, kuid avaldas veendumust, et teda on osaliselt ka valesti mõistetud ning alusetult putinistiks tituleeritud. Erakonnast välja astumise plaani ta selles kirjas ei maininud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles