Endine Valga maavanem saab vanglast välja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga maavanem Georg Trašanov pärast süüdimõistmist Tartu maakohtu Põlva kohtumajas 2009. aasta 10. märtsil.
Endine Valga maavanem Georg Trašanov pärast süüdimõistmist Tartu maakohtu Põlva kohtumajas 2009. aasta 10. märtsil. Foto: Margus Ansu

Mullu suvel korruptsioonikuritegude eest vangi läinud Valga endine maavanem Georg Trašanov pääseb homme trellide tagant.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv ütles Postimehele, et Trašanovi vanglast vabastamise tähtaeg on tegelikult 26. veebruar, kuid kuna see kuupäev jääb nädalavahetusele, siis saab kinnipeetav varem vabadusse.

Talve sõnul on see tavaline praktika, et kui vangi vabastamiskuupäev jääb puhkepäevale, pääseb ta vanglast viimasel tööpäeval enne õiget kuupäeva, kuna puhkepäevadel vangla selliseid toiminguid ei tee.

Tartu maakohus mõistis 2009. aasta 10. märtsil Georg Trašanovi süüdi korduvas altkäemaksu ja pistise võtmises ning karistas teda nelja-aastase vangistusega, millest tal tuli reaalselt ära kanda kuus kuud.

Trašanov käis läbi kõik kohtuastmed, kuid tema karistust ei muudetud. Vanglakaristust pidi mees kandma asuma mullu 16. mail, kuid süüdimõistetu püüdis erinevatele põhjustele viidates korduvalt vangistuse aega edasi lükata, millega kohus ka osaliselt nõustus. Lõpuks saabus ta Tartu vanglasse karistust kandma mullu 26. augustil.

Vastavalt süüdistusele võttis Trašanov 2006. aasta suvel ja septembris Valga maavanemana Go Busi juhatuse liikmelt Kalle Murult kahel korral vastu kokku 50 000 krooni altkäemaksu ning sõlmis vastutasuna Valga maavalitsuse nimel ebaseadusliku hankelepingu GoBusiga, millega eiras Valga maakonna bussiliinide veo riigihanke tulemusi ning riigihangete seaduse nõudeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles