Rangete hügieeninõuete ajal vähenes antibiootikumravi

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Ravimiameti ravimiohutuse osakonna statistikabüroo spetsialisti Janne Sepa sõnul on väga tähtis ravimeid ka õigesti säilitada. Selleks ei sobi niiske vannituba või aurune köök. Ravimid, mis pärast ravikuuri üle jäävad, tuleks viia apteeki või jäätmejaama.
Ravimiameti ravimiohutuse osakonna statistikabüroo spetsialisti Janne Sepa sõnul on väga tähtis ravimeid ka õigesti säilitada. Selleks ei sobi niiske vannituba või aurune köök. Ravimid, mis pärast ravikuuri üle jäävad, tuleks viia apteeki või jäätmejaama. Foto: Sille Annuk

Koroonapandeemia ajal kehtestatud sotsiaalsed piirangud ja varasemast rangemad hügieenitavad tõkestasid mõistagi peale Covid-19 viiruse ka muude tõbede, sealhulgas bakterite põhjustatud nakkushaiguste levikut. Ravimiameti andmestikust ilmneb, et vähenes ka antibiootikumide kasutus.

Koroonapandeemia ajal kehtestatud sotsiaalsed piirangud ja varasemast rangemad hügieenitavad tõkestasid mõistagi peale Covid-19 viiruse ka muude tõvede, sealhulgas bakterite poolt põhjustatud nakkushaiguste levikut. Ravimiameti andmestikust ilmneb, et sestap langes ka antibiootikumide kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles