Tartu tähetorn kutsub noori tutvuma planeetidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tähetorn kutsub noori alates 14. eluaastast end kirja panema viit planeeti tutvustavaile huviõhtuile, mis algavad 7. märtsil ja lõpevad 2. mail.

Huviõhtute sari koosneb viiest õhtusest kohtumisest. Iga kord on tähelepanu all üks planeet: 7. märtsil Merkuur, 14. märtsil Jupiter, 28. märtsil Marss, 11. aprillil Veenus ning 2. mail Saturn.

Teemaõhtu juht tutvustab planeeti, selle uurimise ajalugu ning paiknemist ja kulgemist Päikesesüsteemis. Selge ilma korral lõpeb hariv õhtu vaatlusega õues binoklite ja teleskoopide abil. Vaatlusi tähetornis ning Ahhaa keskuse katusel juhendab Tartu observatooriumi astronoom Alar Puss.

Näiteks saab vastuse küsimustele, millise nädalapäevaga on seotud Merkuur, kas Marsil on arukaid olendeid, mitu vulkaani on Veenusel ning milline planeet on astronoomia sümbol.

Peamise sihtrühmana näevad korraldajad põhikooli viimaste klasside õpilasi, gümnaasiumiõpilasi ning nooremate kursuste üliõpilasi.

Tartu tähetorn korraldab sariürituse koostöös Tartu tähetorni astronoomiaringi ja teaduskeskusega Ahhaa.

Lisateave ja kirjapanek huviõhtutele käib aadressil www.ajaloomuuseum.ut.ee/huviohtu. Registreerimine on avatud rühmade täitumiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles