Esmakordselt selguvad Tartumaa koolinoorte parimad tõukekelgutamises

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelgutamine
Tõukekelgutamine Foto: Margus Ansu

Laupäeval algusega kell 11.30 selgitab Eesti Tõukespordi Liit Vudila mängumaal esmakordselt välja Tartumaa parimad koolinoored tõukekelgutamises. Võisteldakse 200-meetrisel sprindidistantsil järvejääl.

Vudilas asuvad võistlustulle Alatskivi, Puhja, Võnnu, Kallaste, Luunja ja Lähte koolide õpilased, kelle hulgast selgusid parimad eelvõistluste käigus. Võistlusklasside aluseks on võetud Rahvusvahelise Tõukekelgu ja Tõukeratta Liidu (IKSA) reeglistik, mille järgi jagunevad 13-15-aastased noored kadettideks ja 16-17-aastased noored juuniorideks. Igast koolist pääsesid finaalvõistlusele võistlusklasside kaks parimat sprinterit (nii poiste kui tüdrukute arvestuses).

Finaalvõistluselt pääsevad nii kadettide kui juunioride arvestuse kaks parimat omakorda Tõukekelgutamise MM-le Soome, mis toimub 9.-11. märtsini Multias.

Eesti Tõukespordi Liit tegeleb tõukekelkude ja tõukerataste kui spordialade tutvustamise ja propageerimisega Eestis. Liit korraldab võistluseid nii rahvusvahelisel kui Eesti tasandil. Eesti Tõukespordi Liit on ka rahvusvahelise alaliidu IKSA liige.

Tartumaa koolinoorte karikavõistluseid tõukekelgutamises toetab Leader programmi noorte-meede.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles