Jätkuvad ettevalmistused südalinna kultuurikeskuse rajamiseks (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Süku on kavandatud ehitada kesklinna parki.
Süku on kavandatud ehitada kesklinna parki. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavolikogu sai istungil ülevaate südalinna kultuurikeskuse projekti hetkeseisust ja andis heakskiidu edasistele läbirääkimistele Eesti Kultuurkapitaliga.

Võrreldes riigikogule taotluse esitamisega on keskuse rajamise ajakava nihkunud ning oluliselt on tõusnud ehitushinnad. Märtsis jätkab linnavalitsus volikogu heakskiidul kultuurkapitaliga läbirääkimisi, et sõlmida koostöömemorandum ja leppida kokku rahastamise tingimustes. Läbirääkimiste lähtepositsioonile heakskiidu andmist toetas 28, selle vastu oli 16 volikogu liiget.

Südalinna kultuurikeskuse ehk Süku keskmeks kujunevad Tartu, Lõuna-Eesti ja kogu Eesti jaoks kaks olulist asutust: Tartu kunstimuuseum ja Lutsu-nimeline linnaraamatukogu.

Praegu ei ole selge planeeritava kultuurikeskuse lõplik pindala, ruumide jaotus, arhitektuurilahendus ja maksumus. Keskuse rajamise järgmistes etappides jätkub kaasamine ja avalikustamine, tehakse viimased uuringud ja pannakse kokku lõplik ruumiprogramm, algatatakse detailplaneering ja keskkonnamõju strateegiline hindamine ning koostöös arhitektide liiduga korraldatakse rahvusvahelise arhitektuurivõistlus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles