Eralasteaedade osatähtsus kasvab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Lotte lasteaed Tartus
Pildil Lotte lasteaed Tartus Foto: Pm

Tartu linnapea Urmas Kruuse ütles eile, et tema hinnangul võiks kümnendik Tartu lasteaiakohtadest asuda eralasteaedades. Praegu käib munitsipaallasteaedades 5300 last, eralasteaedades 150 last ja umbes 200 on päevahoius.




Kruuse rääkis sellest siis, kui linnavalitsuse istungi järgsel pressikonverentsil tutvustati lapsehoiutoetuse summade suurendamise otsust.



Abilinnapea Jüri Sasi ütles, et Tartus on 21 eralaste­­hoiuteenuse pakkujat, kelle juures on hoiul 210 last. Nende tegevusluba võimaldaks teenust pakkuda isegi 264 lapsele.



Mullu oli Tartu linnal lapsehoiuteenuse toetusteks 2,5 miljonit krooni, selle aasta eelarves on 4,6 miljonit. Seega kaks korda rohkem. Seejuures kasvab Sasi sõnul viie protsendi võrra ka pearaha.



Jüri Sasi ütles, et järjest enam tuleb lapsehoiuteenust pakkuda soovijaid ka juurde.


Linnapea Kruuse rääkis aga sellestki, et tõsised arutelud käivad munitsipaallasteaedade juurde mängurühmade loomise üle. Need on sellised kohad, kuhu lapsi saab paariks või ka neljaks tunniks hoiule viia.



«See on võimalus, kuidas lapsevanemate igapäevaelu lihtsustada,» ütles Sasi. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles